Fontos figyelmeztetést adott ki a Nébih a magyarok egyik kedvenc ételéről! Nagy bajba kerülhetsz, ha nem vigyázol!
Fontos dologra figyelmeztet a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal.

Advent első vasárnapjához közeledve a Nébih Oktatási Program csapata összegyűjtötte a legfontosabb élelmiszerbiztonsági tippeket, hogy a karácsonyi menü ne okozzon kellemetlen meglepetéseket.
Tyúkhúsleves biztonságosan
A Nébih Oktatási Program csapata számára fontos, hogy az ünnepi étkezések ne csak finomak, hanem biztonságosak is legyenek. Ezért egy Facebook-bejegyzésben osztottak meg fontos tippeket a tyúkhúsleves biztonságos elkészítésével kapcsolatban.
Ezekre kell szerintük odafigyelni:
- A csirkehúst ne mossuk meg, mert a vízcseppek szétszórhatják a baktériumokat.
- Használjunk külön vágódeszkát és kést a nyers húshoz és a zöldségekhez.
- A zöldségeket mindig folyó víz alatt, alaposan mossuk meg.
- Főzés közben ügyeljünk arra, hogy a levest legalább 75°C-on főzzük, hogy biztosan elpusztuljanak a baktériumok.
- A kész levest hűtsük le gyorsan és tároljuk hűtőszekrényben. Ne felejtsük el újraforralni fogyasztás előtt!
Az élelmiszerbiztonság szem előtt tartása nagyon fontos, hogy az ünnepi étkezések valóban mindenki számára örömet hozzanak!

Femina akták - Méhnyakrák
A Femina Aktában mindent megtudhatsz a méhnyakrákról, ami évente több ezer nőt érint hazánkban. Összegyűjtöttük a legfontosabb információkat, többek között megismerheted a méhnyakszűrés értékelési módjait, megtudhatod, hogyan kell értelmezni a leleten látott eredményt, mi a különbség a hagyományos nőgyógyászati citológiai vizsgálat és a HPV-szűrés között vagy elkerülhető-e a kemoterápia a méhnyakrák esetén?
Promóció
Borítókép: Getty Images Hungary
OLVASD EL EZT IS!

- sütemény
- mézeskalács
Karácsonyi mézeskalácsos túrótorta sütés nélkül: maradék mézeskalácsból is tökéletes

- szezámmag
- húsételek