Döntött az operatív törzs: elhalasztják a tűzijátékot
Az operatív törzs reggel 7 óta ülésezik. A bizonytalan időjárás miatt lefújták a tűzijátékot.

tűzijáték
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az augusztus 20-ai nemzeti ünnep biztonságos lebonyolításáért felelős operatív törzs már szombaton reggel 7-kor ülésezett, hogy megvitassák, alkalmas-e az időjárás az ünnepi programok megrendezésére.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat a zivatarok miatt az egész országra figyelmeztetést, néhány megyére riasztást adott ki szombat éjfélig.

Elmarad a tűzijáték

Az operatív törzs délben döntött a tűzijáték sorsáról. A testület vezetője, Kovács Zoltán a Facebook-oldalán bejegyzésben közölte, úgy határoztak, hogy nem tartják meg ma este kilenckor a tűzijátékot a Duna felett. Egy héttel későbbre halasztották az ünnepélyt.

túzi
Fotó: Anadolu Agency / Getty Images Hungary

"Az előrejelzett időjárási körülmények között nem biztonságos a tűzijáték megtartása. Az előzetes tájékoztatásnak megfelelően, az augusztus 20-i nemzeti ünnep biztonságos lebonyolításáért felelős operatív törzs 12 órakor ülést tartott. Az Országos Meteorológiai Szolgálat legfrissebb, átfogó előrejelzése, valamint a tűzijáték-, és rendezvényszervezők helyzetértékelése alapján megállapította, hogy a 21 órára tervezett tűzijáték biztonságos megrendezéséhez szükséges feltételek nagy valószínűséggel nem teljesülnek, így annak elhalasztásáról döntött. A tervek szerint  a tűzijáték új időpontja 2022. augusztus 27. szombat, 21 óra" - írta a nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár.

A 17 órakor kezdődő ünnepi szentmisét a Szent István tér helyett a Szent István-bazilikában tartják meg. A szentmisét követő körmenet helyett az operatív törzs azt javasolta, hogy a Szent István-bazilikában, a kihelyezett Szent Jobb ereklye előtt zenés imaórát tartsanak.

Ennyi volt a tűzijáték ára

Sokak szerint felesleges kiadás az augusztus 20-i tűzijáték, az ára ráadásul kifejezetten magas.

Cover-fotó: Getty Images Hungary

Ezt is szeretjük