Fényes tűzgömb szelte át Magyarország egét: videó is készült róla

Egy óriási tűzgömb ragyogott fel Magyarország felett.

Tűzgömb az ország felett
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Egy óriási tűzgömb ragyogott fel kedd este Magyarország felett, számolt be az Időkép. A jelenség másodpercekig volt megfigyelhető.

A kékes fénycsóvát maga után húzó meteorról szerencsére videófelvétel is készült.

Tűzgömb az ország felett

Tegnap este 21 óra 19 perckor fényes tűzgömb ragyogott fel az égen az ország felett, amely több másodpercig volt megfigyelhető. Az égitest fényesen tündökölt, aztán több kisebb darabra esett szét, mielőtt teljesen elhalványult volna. 

A tűzgömbök olyan meteorok, melyek fényessége eléri vagy meghaladja a Vénusz fényességét, vagyis a -5 magnitúdót. A Föld légkörébe érkező meteorzáporok meteorjai közül átlagosan csak minden ezredik tesz eleget ennek a kritériumnak. A jelenség tehát igen ritkának számít.

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye. Regisztráció az ingyenes rendezvényre.

Promóció

Már elkezdődött az év legnagyobb meteorhullása: ezeken a napokon lesz a legszebb

A Perseidák nevű híres meteorraj minden évben a július második felétől augusztus végéig terjedő időszakban látható a nyári égen. A jelenség maximuma általában augusztus közepére esik. 

Már elkezdődött az év legnagyobb meteorhullása: ezeken a napokon lesz a legszebb

A Perseidák nevű híres meteorraj minden évben a július második felétől augusztus végéig terjedő időszakban látható a nyári égen.

Elolvasom

Borítókép: Getty Images Hungary

Ezt is szeretjük