A házaló csalók legújabb ürügye: egyszerű indokkal keresnek fel, hogy kiraboljanak
Egy új eset kapcsán adott tanácsokat a rendőrség a trükkös csalók kivédése érdekében.

csenget
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A trükkös csalók és tolvajok időről időre visszatérnek: legutóbb egy salgótarjáni társasházban követtek el bűncselekményt. Egy időskorú, egyedül élő hölgyet keresett fel egy nő, és papírgyűjtés ürügyén különböző újságokat kért tőle. A néni figyelmét így elterelte a csaló, mialatt társa bement a lakásba, és ellopta az ott tárolt készpénzt és ékszereket.

A bűnözők mindig új történettel vagy új átveréssel próbálják áldozataikat megtéveszteni. Legyél bizalmatlan az idegenekkel szemben, és fogadd meg a rendőrség tanácsait, melyeket idős rokonaidnak, ismerőseidnek is adj tovább!

Trükkös csalók ellen

Ha ismeretlen személyek magukat szolgáltató vagy valamely hivatal munkatársának kiadva szeretnének bejutni otthonodba, úgy kérj fényképes igazolványt tőlük. Az adatokat olvasd el, szükség esetén ellenőrizd azok valódiságát. Amennyiben elengedhetetlen, hogy idegeneket engedj be a lakásba, házba, ne legyél egyedül, hívd át a szomszédot, egy ismerőst, közeli hozzátartozót. Ne hagyd egyedül vagy felügyelet nélkül az ismeretleneket még rövid időre sem.

Sem a szolgáltatók, sem a hivatalok munkatársai nem kézbesítenek túlfizetésből adódó készpénzt, ilyen esetekben a többlet a következő esedékes számlákon kerül jóváírásra, illetve postai úton vagy átutaláson kerül kifizetésre a különbözet. A hivatalok alkalmazottjai sosem kérnek, és nem vesznek át készpénzt vagy értéktárgyat az ügyfelektől! Megőrző, értékmentő szolgáltatást nem végeznek.

A cikk az ajánló után folytatódik

Ha a házalók valamilyen szolgáltatást - felújítást, javítást - kínálnak, és szándékodban áll azt igénybe venni, megrendeléskor ne adj előleget. A díjat a munka elvégzése után fizesd meg. Amennyiben csalás áldozatává váltál, haladéktalanul tegyél feljelentést a rendőrségen!

Nézd meg ezt is - Ördögien okos módszerrel fogják vissza a gyorshajtókat

A közlekedési balesetek nagy részét a gyorshajtók okozzák, nem véletlen, hogy a sebességhatár átlépését a világon mindenhol büntetik. Ezzel azonban nem sikerül ténylegesen megszüntetni a problémát, az izlandiak ezért a pénzbírság helyett egy ötletes és sokkal hatékonyabb módszert vezettek be.

Ezt is szeretjük