Keress százezreket a lehető legkevesebb munkával!
Minek dolgoznád halálra magad, ha néhány módszerrel is elfoglalt alkalmazott benyomását keltheted?

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Akik azt gondolják, hogy csak kemény munka árán, vért izzadva lehet manapság jelentősebb vagyonra, vagy legalábbis versenyképes - azaz nagy - fizetésre szert tenni, tévednek.

Elég ugyanis, ha csak szorgalmas, igen felelősségteljes és sokat dolgozó ember benyomását kelted - a hangsúly pedig a benyomás keltésén van.

A következőkben megtudhatod, hogyan mutathatod a legjobb arcodat a főnököd felé, és hogyan hitetheted el vele, hogy a legközelebbi fizetésemeléskor téged kell elsőként felkeresnie.

Támogasd a főnököd!

Ajánld fel, hogy segítesz a költségek ellenőrzésében, illetve az osztályod teljesítményéről készülő jelentés megírásában. Ez feljogosít arra, hogy mások dolgai után szimatolj, és biztos, hogy könnyen juthatsz kényes információk birtokába is. Ez a kollégákkal szembeni mocskolódás értékes forrása lehet, nem mellesleg pedig legnagyobb előnye, hogy tisztes távolságban maradhatsz elvégzendő, evilági munkádtól.
Ne alakíts ki túl közeli barátságot semelyik kollégáddal - főleg, ha az illető szembekerül a munkahelyi áramlatokkal. Ha szükséges, azonnal távolodj el tőle, például akkor, ha a szaftos HR-pletyka szerint kiesett a fontos személyek kegyeiből, vagy esetleg nemsokára leépítik.
A már kiépített pletykaláncot kell felhasználnod annak kiderítésére is, hogy ki jön helyette - mindezt még azelőtt, hogy a kollégáid tudomást szereznének róla -, így már időben elkezdheted a helyezkedést, és ha szükséges, főnöködnek elhinthetsz néhány rosszindulatú pletykamagot is az új, feltörekvő mákvirágról.

Használd a számítógépet, és tűnj elfoglaltnak!

Az átlagos megfigyelő számára, ha gondterhelten és teljesen belefeledkezve meredsz a számítógéped képernyőjére, fontosnak és elfoglaltnak tűnsz. Közben személyes e-maileket is küldözgethetsz, lakáshiteledet számolgathatod, az interneten aukciózhatsz, vagy csak úgy jól érezheted magad anélkül, hogy valami munkával kapcsolatosat kelljen végezned. Nem kimondottan ezt vártuk a számítógépes forradalom hatásától, de azért ez is egész jó.
Ha a főnököd megkérdezi, hogy miért töltesz annyi időt a számítógépednél, a legjobb, ha ezzel a mondattal védekezel: néhány érdekes dolognak jártam utána a versenytársakkal kapcsolatban.
Mivel a cég érdekeit mozdítod előre, motivált és kezdeményező ember hírében állsz majd. Ha a főnököd már elmúlt 21 éves, biztos lehetsz benne, hogy egy kicsit sem ért a számítógépekhez - és megközelítőleg sem kapizsgálja úgy a webet, mint te -, így széles mozgástered lesz a kifogások terén. Ha pedig igazi profi vagy, be is mutathatod neki legutóbbi felfedezéseidet. Ettől a főnököd szalamandra módjára fog elspurizni.

Ne legyél túl gyakran elérhető!

Általában olyanok foglalják el a hatalmi pozíciókat, akik a legritkábban elérhetőek, amikor véleményükre vagy jelenlétükre lenne szükség.

Ha mindig és azonnal elérhető vagy, fennáll a veszélye, hogy kissé mindennapivá, vagy éppen túl kiszámíthatóvá válsz. Vannak helyzetek, amikor a segítőkészség hátrányt jelent. Ha folyamatosan elérhető vagy - illetve elvárják tőled, hogy az legyél -, megbecsülésed és fontosságod megítélése csökken.

Ha nem ugrasz azonnal, amikor hívnak, sokkal szélesebb körben elismerik majd szaktudásod. Sőt, tedd magad szinte elérhetetlenné - egy bizonyos pontig.
Ez kulcsfontosságú módszer, hogy szellemi kiválóságod és nélkülözhetetlenséged nyilvánvalóvá váljék.

Cikkünk a Hogyan hazudd, csald és lopd fel magad a csúcsra című könyv alapján készült.

Azt hiszed, hogy becsületesen elvégzett munkádért tisztességes fizetést kapsz? És hiszel a mesékben, a Télapóban, abban, hogy a Hold is sajtból van? Ha ez a helyzet, nagyobb szükséged van erre a könyvre, mint gondolnád! Ébredj fel, és vedd észre végre, az alázatos embernek csak ínség a jutalma.
Legyen ez a könyv túlélési tanácsadód, miközben munkahelyed csataterén naponta küzdesz azért, hogy túljárj a főnököd eszén, túlszárnyald versenytársaidat, megtartsd az állásod, és előbbre juss.

Kiadja a Partvonal Kiadó.
Ára 1200 forint.
A könyvet itt rendelheted meg.
Ezt is szeretjük