4 trükk, hogy imádjon a főnököd

Mindig irigyelted a főnök kedvenceit, akik az elsők között kapnak jutalmat, plusz szabadságot és fizetésemelést? Most a helyükbe léphetsz!

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Azt hiszed, a főnököd azért fog szeretni, mert minden reggel pontosan érkezel az irodába, precízen elvégzed a munkád, és néha még túlórázol is? Jobb, ha tudod, hogy manapság nem azok aratják le a babérokat, akik beállnak a sorba, hanem azok, akik jól használják a fegyvertárukat.

Mielőtt azonban irigykedni kezdenél azokra, akik már gyakorlottak eme fegyverforgatásban, a kezedbe adjuk a lehetőséget: sajátítsd el te is a főnök kedvenceinek titkát!

Viselkedj úgy, mint a főnököd!

Természetesen csak annyira, hogy önmagát lássa benned, ne egy olyan személyt, aki a helyébe akar lépni. Igyekezz beépíteni a munkádba a főnöki alapelveket, és lehetőleg úgy bánj az alkalmazottaiddal, ahogy a főnököd - pontosabban úgy, ahogy arra vágynak.
Fontos például, hogy soha ne pazarold az idődet külön utasítások kiadásával, ha az alkalmazottaidra bízol egy feladatot: ne írd le, hiszen ezzel felesleges, eredménytelen és dupla munkát végzel. Az utasítással várj addig, amíg a kiadott feladatot már majdnem elvégezték, és csak ekkor áruld el nekik a részleteket. Mindez sokkal érdekesebbé teszi a helyzetet, hiszen lehetőségük nyílik arra, hogy összehasonlítsák a véleményüket a tiéddel.
Az alkalmazottaknak veleszületett vágyuk, hogy felülmúljanak téged. Azonosulni akarnak, ha pedig nem felelnek meg, örömmel dolgoznak még szorgalmasabban. Ha a főnök kedvence akarsz lenni, és a beosztottaidat még jobb teljesítményre szeretnéd ösztönözni, ne foszd meg őket ezektől az apró örömöktől.

Légy határozott, és dönts gyorsan!

Ha érdekedben áll, mindig gyorsan vond le a következtetéseket anélkül, hogy megfontolnád a tényeket. Ne is törődj vele, hogy minden történetnek - legalább - két oldala van.

Minél több embert ér sérelem, minél többen érzik úgy, hogy csúnyán bántak vele, annál jobb.
Ha egy akarsz lenni a főnök kedvencei közül, légy határozott, és viselkedj úgy, ahogy ő: sose vedd figyelembe az érveket és az ellenérveket a végleges döntéshozatal előtt, különösen akkor, ha ez kedvezőtlen hatással lehet a végeredményre és a dolgozók moráljára.

Ne feledd!
Csak akkor ne hozz gyors döntést, amikor erre lenne szükség, vagy, ha az alkalmazott teljesítményének vagy munkájának díjazásáról van szó. Ellenkező esetben puhánynak fogsz tűnni, és oda a tekintélyed.

Ne feledd el igazolni a hiányzásodat!

Mint minden munkával kapcsolatos dologban, főnököd előtt a munkahelyi hiányzások igazolása terén is a lelkiismeretes alkalmazott látszatát kell keltened - nem hagyhatod, hogy csalódjon benned. Ez utóbbi nem csak a munkahelyeden eltöltött időre vonatkozik, hanem azokra a napokra is, amikor legszívesebben be sem mennél dolgozni. Ha lelkiismeretesen válogatod meg a kifogásaidat, és ügyesen elrejted valós érzéseidet, munkád iránti elkötelezettséged miatt megjutalmaznak majd - akár úgy, hogy bevesznek abba az elit körbe, amelybe csak kevesek nyerhetnek bebocsáttatást.

Vannak igaznak és elfogadhatónak tűnő kifogások, amelyek a legtöbb főnöknél bejönnek. Vannak azonban kevésbé eredményesek is, amiktől még kellemetlenebb helyzetbe kerülhetsz, mint amire számítottál. Soha, semmilyen körülmények között ne hagyjon ki egy pillanatra sem az agyad, és sose használj rossz kifogást, mert az felbecsülhetetlen kárt tehet a karrieredben!

Tágítsd a tudástárad!

Válj ismertté amatőr fotóművészeti készségeid révén - ezt szimatolási engedélyed teszi lehetővé. Megtérül például, ha nem veszel részt a céges partikon a közös italozásokban, sőt, kizárólag a felderítés és az ellenséggel kapcsolatos információk gyűjtése miatt járj céges bulikra.
A bulik hangulata és az alkohol általában feloldja az emberekben lapuló gátlásokat, és itt jössz te a képbe.

Bizonyítékot gyűjthetsz, és ezáltal félve tisztelt játékossá és kiskirállyá lépteted elő magad, különösen züllött kollégáid szemében. Az információ hatalom, piszkos titkaikat pedig így a kezedben tarthatod.

Hogyan öregedjünk jól? - Az örömteli élet nem korfüggő

A Femina Klub januári vendége Pataki Ági sztármodell, producer lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy hogyan béküljünk meg az idő múlásával. Miért olyan fontos a humor és az önreflexió? Hogyan gondoskodhatunk testi és szellemi egészségünkről? Miért fontos szociális kapcsolataink fenntartása ebben az életszakaszban is? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. január 15. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Azok, akik újonnan megszerzett tudásod miatt tartanak tőled, megvédenek és oltalmaznak majd. Ha pedig a főnököd tudomására juttatod, hogy féltve őrzött titkok birtokosa vagy, az egyet jelent a VIP-tagsággal a főnökök kedvenceinek körében.

Cikkünk a Hogyan hazudd, csald és lopd fel magad a csúcsra című könyv alapján készült.

Azt hiszed, hogy becsületesen elvégzett munkádért tisztességes fizetést kapsz? És hiszel a mesékben, a Télapóban, abban, hogy a Hold is sajtból van? Ha ez a helyzet, nagyobb szükséged van erre a könyvre, mint gondolnád! Ébredj fel, és vedd észre végre, az alázatos embernek csak ínség a jutalma.
Legyen ez a könyv túlélési tanácsadód, miközben munkahelyed csataterén naponta küzdesz azért, hogy túljárj a főnököd eszén, túlszárnyald versenytársaidat, megtartsd az állásod, és előbbre juss.

Kiadja a Partvonal Kiadó.
Ára 1200 forint.
A könyvet itt rendelheted meg.
Ezt is szeretjük