3 lépés lustaság ellen: ha ezeket megteszed, sokkal többre leszel képes
A lustaság ellenszerét legalább annyian keresik, mint az öregedését. Most közelebb kerülhetsz a megoldáshoz.

no fekszik gep elott
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

- Egy munka mindig annyira terjed ki, hogy kitöltse az elvégzésére felhasználható időt - C. Northcote Parkinson zseniális szavai ezek, aki 1955-ben még nem sejthette, hogy egy szép napon híres műve, a Parkinson törvénye vagy az érvényesülés iskolája a hivatali-munkahelyi élet bibliája lesz.

A könyv többek közt afféle útmutatóként szolgál arra, hogy az embereknek nem úgy kellene tekintetni a határidőkre, mint egy eleve vesztésre ítélt csatára az idővel szemben, hanem egy stresszcsökkentő, időgazdálkodó módszerre. A Success magazin pedig ezen felbuzdulva három pontban összeszedte, mit tehetünk a lustaság és a fojtogató terminusok ellen.

A határidő a barátod, nem az ellenséged

Ez az első lépés, amit célszerű tudatosítani magadban. Ha ez megtörtént, ne egy nagy egészként tekints az előtted álló feladatra, hanem oszd fel kis részekre, és mindegyikre jelölj ki tartható időkeretet, amire biztosan befejezed. 

Büntetés jár, ha nem tartod tiszteletben a határidőt

Gondolj bele, mennyivel értékesebben tölthetnéd az estéd, ha nem hagysz minden fontos munkát az utolsó pillanatra: filmezhetsz a szerelmeddel, főzhetsz, takaríthatsz, vagy csinálhatsz bármit, amit szeretnél. 

A cikk az ajánló után folytatódik

A határidő betartásának remek módja, ha a felállításával szinte egy időben beütemezel valami teljesen mást is: példának okáért, ha biztosra akarod venni, hogy este 6-ig minden fontos e-mailt elküldesz, szervezz magadnak programot 6.30-ra, de legkésőbb 7.00-re.

Csak észszerű határidőket állíts fel!

Ha két pontban akarjuk összefoglalni Parkinson intelmeinek lényegét, nagyjából így hangzana.

  1. Segít, hogy ne vesztegess el több értékes órát, és...
  2. ...segít, hogy ne stresszelj szakadatlanul, és ne érezd bűnösnek magad az eltékozolt időért.

Hiszen, ahogy az elején kifejtettük, ne úgy tekints a határidőkre, mint egy eleve vesztésre ítélt csatára az idővel szemben, hanem egy kiváló stresszcsökkentő, időgazdálkodó módszerre. Ha például hat órád van egy feladatra, ne akard mindenáron összehozni öt óra alatt.

Hét órán keresztül csináltad? Teljesen jó. Az a plusz egy óra nem elvesztegetett idő, sokkal inkább egy köztes időszak váratlan helyzetekre, mint levelek, telefonok, apró figyelemzavarok vagy rövidke pihenők. Végszóként pedig ismét a mestertől idéznénk: - A kitűzött feladat fontossága és bonyolultsága a ráfordított idővel egyenes arányban növekszik.

Tíz megtévesztő kép, ami valójában nem is igazi fotó - Hihetetlenül élethűek

Nagyvárosokat ábrázoló hiperrealista festményeket készít a 46 éves művész, Nathan Walsh. Az angliai Yorkban élő férfit lenyűgözik a hatalmas, kivilágított épületek és a nyüzsgő élet, ezért specializálódott erre a témára. Általában olyan nézőpontból festi meg a képeit, mintha a fotós eltávolodna a kompozíciójától, hogy több részletet tudjon megmutatni.

Képek: Pixabay, Getty Images Hungary.

Ezt is szeretjük