Mennyire illik a munkád a személyiségedhez? A párperces teszttel kiderítheted

Jól látod, még arra is létezik teszt, hogy kiderítsd, az egyéniségedhez passzoló munkát végzel-e.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A személyiségtesztek közül az egyik leggyakrabban használt a Myers-Briggs Típus Indikátor - MBTI -, ami Jung személyiségtipológiáján alapul. Bár a teszt hitelessége valamennyire támadható, a munka világában előszeretettel alkalmazzák, valamint önismereti céllal is érdemes lehet kitölteni. 

Alapvetően négy dimenzió mentén, két pólusba sorolja be az embereket. Az első - Extraverzió-Introverzió - arra irányul, hogy milyen módon töltődsz fel, az időd nagy részében társaságban vagy éppen egyedül érzed-e jobban magad. A második - Érzékelés-Intuíció - lényege, hogy a külvilágból származó információkat az érzékszerveidre hagyatkozva gyűjtöd-e be, vagy pedig szívesebben hagyatkozol a megérzéseidre.

A harmadik - Gondolkodás-Érzés - a döntéshozásra vonatkozik. Azt mutatja meg, hogy döntéseidben az észérvek és a logika-e a meghatározó, vagy inkább az érzelmeid irányítanak. Az utolsó, negyedik dimenzió - Tervezés-Spontaneitás - pedig azt mutatja meg, hogy az életstílusodra a tervezés-e a jellemző, vagy inkább a spontaneitás.

A négy dimenzió nyolc végpontjának kombinációja tizenhat személyiségtípusba rendeződik. Az alapvető személyiségtípusod meghatározza a működésmódodat, kapcsolataidat, értékeidet, de még a karriered is. Ha érdekel, hogy te melyik típusba tartozol, itt tudod kitölteni a tesztet. A továbbiakban pedig megnézheted, hogy az eredményed alapján milyen foglalkozás illik hozzád, mit lenne érdemes csinálnod.

Analitikusok

Építészek: kreatív stratégiai gondolkodók, akiknek mindenre kész tervük van. Ajánlott foglalkozások: befektetési bankár, pénzügyi tanácsadó, szoftverfejlesztő, közgazdász, igazgató.

Tudósok: innovatív és független feltalálók, kiemelkedő tudásszomjjal és precizitással. Ajánlott foglalkozások: programozó/szoftvertervező, pénzügyi elemző, építész, egyetemi oktató, közgazdász.

Parancsnokok: született vezetők, igazi stratégiai gondolkodók, akik mindenre találnak módot, vagy ha épp nem, kitalálnak egyet. Ajánlott foglalkozások: igazgató, ügyvéd, piacelemző, vezetési tanácsadó, kockázati tőkebefektető.

Vitázók: kíváncsi és kreatív gondolkodók, akik szívesen vetik bele magukat a kihívásokba. Ajánlott foglalkozások: vállalkozó, ingatlanfejlesztő, kreatív igazgató, reklámszakember, politikus-politikai tanácsadó.

A cikk az ajánló után folytatódik

Dilemma podcast

A Dilemma a femina.hu podcastje, mely minden adásban egy-egy megvitatást érdemlő témát jár körbe. A közösségi média ilyen-olyan formában, de mindenki életének része. Mégis sokszor úgy tűnik, nem tudjuk megfelelően használni. De vajon hol rontjuk el? Miért mindig a legbántóbb kommenteken van a legtöbb like? Kell-e reagálni egy utálkozó hozzászólásra, vagy az ignorálás az egyetlen út? A legújabb epizódban többek között ezekre a kérdésekre Tóth Dani pszichológus, Verebélyi-Kovács Csilla, a Femina social media managere, valamint Pintér Ada műsorvezető kereste a választ.

Promóció

Diplomaták

Védőügyvédek: figyelmes, mély gondolkodású, kreatív személyek, akik inkább a háttérben szeretnek szerepet betölteni. Ajánlott foglalkozások: terapeuta, szociális munkás, HR -sokszínűség- menedzser, szervezetfejlesztési tanácsadó, ügyfélkapcsolati menedzser.

Mediátorok: érzékeny, önzetlen idealisták, akiket erős belső értékek motiválnak. Ajánlott foglalkozások: grafikus, pszichológus-terapeuta, író-szerkesztő, fizioterapeuta, tréner.

Főszereplők: energetikus és karizmatikus személyiségek, akik képesek a hallgatóságukat lenyűgözni. Ajánlott foglalkozások: hirdetési ügyintéző, PR-specialista, coach, értékesítési vezető, HR-specialista. 

Kampányfőnökök: lelkes, kreatív, társaságkedvelő személyek, akiknek lételeme a kommunikáció. Ajánlott foglalkozások: újságíró, kreatív igazgató, tanácsadó, vendéglős, rendezvényszervező.

Őrök

Logisztikusok: felelősségteljes, keményen dolgozó személyek. Ajánlott foglalkozások: könyvvizsgáló, könyvelő, pénzügyi igazgató, fejlesztőmérnök, kormányzati alkalmazott.

Oltalmazók: elkötelezett és melegszívű védők, akik szívesen állnak mások szolgálatába. Ajánlott foglalkozások: fogorvos, általános iskolai tanár, könyvtáros, franchise tulajdonos, ügyfélszolgálati munkatárs.

Vezetők: realisták, akik gyorsan képesek döntéseket hozni. Jól igazgatják az ügyeket és az embereket. Ajánlott foglalkozások: biztosítási ügynök, gyógyszerész, ügyvéd, bíró, projektvezető.

Gondoskodók: másokkal törődő és segítőkész emberek. Ajánlott foglalkozások: üzletkötő, egészségügyi dolgozó, szociális munkás, pénzügyi vezető, hitelügyintéző.

Felfedezők

Virtuózok:  bátor és gyakorlatias szakemberek. Ajánlott foglalkozások: építőmérnök, közgazdász, pilóta, adatelemző, sürgősségi orvos.

Kalandvágyók: melegszívű és érzékeny művészek. Ajánlott foglalkozások: divattervező, fizioterapeuta, masszázsterapeuta, tájépítész, kereskedő.

Vállalkozók: energikus és jó ítélőképességű személyiségek, akik könnyen feltalálják magukat szorult helyzetekben. Ajánlott foglalkozások: nyomozó, bankár, befektető, ügynök, edző.

Előadók: élettel teli emberek, akik körül mindig pezseg az élet. Ajánlott foglalkozások: gyermekjóléti tanácsadó, alapellátást biztosító orvos, színész, belsőépítész, természettudós.

Nézd meg ezt is - 16 kört rejtettek el a képen: megtalálod őket? 

Mit látsz? Valószínűleg egy rakás vonalat és négyzetet, ám ha hiszed, ha nem, az ábrán 16 kör van elrejtve. Elsőre szinte senki sem veszi észre, de ha már rájöttél, hol vannak, nem tudod majd nem látni őket.

16 kört rejtettek el a képen: sokan tíz perc bámulás után sem találják őket

Neked milyen gyorsan sikerül rájönni a megoldásra?

Elolvasom

Fotó: Getty Images Hungary

Ezt is szeretjük