Több magyarországi kórházban is tilos a látogatás hétfőtől: ez az oka

Hétfőtől visszavonásig látogatási tilalmat rendeltek el több magyarországi kórházban.

GettyImages-1345690402
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Hétfőtől visszavonásig látogatási tilalmat rendeltek el több magyarországi kórházban az influenzaszerű tünetek számának emelkedése miatt.

A korlátozást a kórházak honlapján tették közzé, és azokra nem vonatkozik, akik igazolni tudják, hogy felvették az idei szezonális influenza elleni oltást.

Tilos a látogatás ezekben a kórházakban

Hétfőtől visszavonásig látogatási tilalmat rendeltek el a Békés vármegyei kórházakban az influenzaszerű tünetek számának emelkedése miatt. A korlátozásokat az intézmények honlapján tették közzé, írja az Index.

Az intézkedés a Békés Megyei Központi Kórház Gyulai és Békéscsabai tagintézményét, valamint az Orosházi Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézet összes fekvőbetegosztályát érinti. 

Az intézkedés azokra nem vonatkozik, akik írásos igazolással, védőoltási könyvvel igazolják, hogy már legalább két hete felvették az idei influenza elleni, szezonális védőoltást. A szüléseknél a szülészeti osztályon azok a hozzátartozók lehetnek jelen, akiknek nincs felső légúti panasza, és védőfelszerelést használnak. 

GettyImages-161935451
Fotó: Peter Dazeley / Getty Images Hungary

Békés vármegye az ország egyik olyan térsége, ahol jelenleg a leggyorsabban terjed az influenza. A Nemzeti Népegészségügyi Központ csütörtökön közzétett heti jelentése szerint itt és Győr-Moson-Sopron vármegyében volt a legtöbb beteg. 

Szenvedélyeink fogságában - Az addikció és a kontrollvesztés pszichológiája

A Femina Klub júniusi vendége Dr. Zacher Gábor toxikológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között a kultúránkban hangsúlyosan jelen lévő függőségek kérdéseiről beszélget.

Zacher Gábor szerint, ha saját magunk elé tükröt tartunk, akkor 4-5 függőséget mindenki fel tudna sorolni. Igaz ez?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. június 5. 18 óra

Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Az influenzaszerű megbetegedések emelkedése miatt először a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ valamennyi fekvőbeteg-ellátó egységében rendeltek el látogatási tilalmat, aztán pár nappal később a nagykanizsai Kanizsai Dorottya Kórházban rendeltek el részleges látogatási tilalmat, írja a cikk. 

Szünetelni fognak a DIGI szolgáltatásai az egész országban: ekkor jön a leállás

Fejlesztési munkálatok miatt lesz országos leállás a DIGI-nél február elején.

Képek: Getty Images Hungary

Ezt is szeretjük