Szeretni való kötettel jelentkezik a rejtélyes Facebook-kertész: te is imádni fogod Tihamér történeteit

Mindenki szívébe belopja magát Tihamér, a hobbikertész.

GettyImages-709132135

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Rendhagyó és igen szórakoztató kötettel jelentkezik Tihamér, a hobbikertész, aki sokak számára a Facebookról lehet ismerős.

A különleges füveskönyvben egyedi és elgondolkodtató egyperces kerti novellákkal találkozhatnak az olvasók.

Tihamér füveskönyve

Az élet egyre több területén csak magunkra számíthatunk - tisztában van ezzel Tihamér, a hobbikertész is, aki az önfenntartás rögös, de lélekemelő útjára lép.

Erről ad számot ebben a szórakoztató, sokszor pedig elgondolkodtató „füveskönyvben”, amely a kertben töltött első 12 hónap botladozásait, szerény eredményeit, még sűrűbb kudarcait mutatja be.

Tihamért nem olyan fából faragták, hogy feladja: keményen küzd az elemekkel, a természettel, gyomlál, csigákat tanít meg repülni (a szomszédba), poloskátlanít, és várja, várja a nagy „szüretet”, amely ki tudja, mikor érkezik el. Ha egyáltalán.

tihamer 1.png

Mihály Marci egyperces kerti novelláiban bárki magára ismerhet, aki valaha eljátszott a gondolattal, hogy jó lenne saját paradicsomot termeszteni, konyhakerti zöldfűszerekből csippenteni a főzéshez, balkonládából friss retket kihúzni - akinek pedig saját tapasztalatai is vannak már a kérdésben, csak heves bólogatások közepette, együttérzéssel fogja forgatni a kötetet, amelyet Karácsonyi Panka pompás illusztrációi tesznek még elragadóbbá.

Az önfenntartásért bizony sokat kell tennünk, ami lemondással és kudarcokkal járhat, de ha meg sem próbáljuk, úgy járunk, mint a föld nélküli paraszt: csak magunkra vethetünk. 

Hogyan öregedjünk jól? - Az örömteli élet nem korfüggő

A Femina Klub januári vendége Pataki Ági sztármodell, producer lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy hogyan béküljünk meg az idő múlásával. Miért olyan fontos a humor és az önreflexió? Hogyan gondoskodhatunk testi és szellemi egészségünkről? Miért fontos szociális kapcsolataink fenntartása ebben az életszakaszban is? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. január 15. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ettől lesz harsogóan zöld és tömött a fű: a fontos tavaszi feladatot nem szabad kihagyni

A fű a kert éke, akár egy smaragd: de hogyan lesz legalább olyan szép zöld a színe?

Borítókép: Getty Images Hungary

Ezt is szeretjük