Tilos enni ebből a száraztésztából: hasmenést és hányást okozhat

A Nébih arra kéri a vásárlókat, hogy ne fogyasszák el a terméket.

Tilos enni ebből a száraztésztából: hasmenést és hányást okozhat
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Visszahívja a Nébih az Auchan 8 tojásos eperlevél 200 g száraztésztát szalmonella lehetséges jelenléte miatt. 

A Nébih arra kéri a vásárlókat, hogy a terméket ne fogyasszák el. Az Auchan pedig arra kéri a vásárlóit, hogy amennyiben ilyen terméket vásároltak, ne fogyasszák el, hanem vigyék vissza áruházaikba, ahol a termék teljes vételárát megtérítik blokk hiányában is.

A szalmonellabaktérium által okozott szalmonellózis nevű fertőző megbetegedés jellemző tünetei a hasmenés, hányás, magas láz, enyhébb esetben hőemelkedés vagy levertség. E tünetek általában a szennyezett étel elfogyasztását követő 1-2 napon belül jelentkeznek, de ennél akár hosszabb lappangási idő is lehetséges. 

301803652 448950610605584 1929269890608260993 n
Fotó: Nébih

A szalmonella nagyon gyakori az élővilágban, akár egészségesnek tűnő élőlények (hüllők, madarak, rovarok, emlősök és az ember) bélrendszerében is előfordul.

A cikk az ajánló után folytatódik

Lehet-e boldog, aki intelligens? - A tudás hatása a lelki egészségre

Kepes András író, újságíró a Femina Klub júniusi előadásán arra keresi a választ, hogyan találhatunk boldogságot egy folyamatosan változó, kihívásokkal teli világban. Hogyan formálhatjuk úgy az életünket, hogy az ne csak sikeres, de valóban örömteli is legyen?

További részletek: feminaklub.hu/

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2025. június 5. 18 óra

Helyszín: MOM Kulturális Központ

Promóció

A kórokozót leggyakrabban a nyers vagy nem eléggé átsült hús és tojásételek közvetítik, de gyakorlatilag bármilyen ételre rákerülhet külső szennyezéssel, nyersanyagról, eszközről, személyről vagy állatról.

A szalmonellafertőzés egyértelmű tünetei: szakorvos beszélt a teendőkről

A melegben megnövekszik a gyomorrontás esélye, súlyosabb esetben ételmérgezés is bekövetkezhet, amelyet az élelmiszerek nem megfelelő tárolása vagy hűtése okoz.

A szalmonellafertőzés egyértelmű tünetei: szakorvos beszélt a teendőkről

Az élelmiszerek nem megfelelő tárolása megnöveli az ételmérgezés esélyét, Magyarországon legtöbbször a szalmonellabaktérium okoz megbetegedést.

Elolvasom

Kiemelt képünk illusztráció, forrása: Getty Images Hungary

Ehhez a cikkhez ajánljuk

Ezt is szeretjük