Hol jár most a Tesla az űrben? Ezen a weboldalon bármikor megnézheted
Egy mérnök készített egy weboldalt, ami megmutatja, merre járhat most az űrbe kilőtt Tesla Roadster.

tesla-elon
beauty and style
Top olvasott cikkek

Mint ahogyan azt korábban megírtuk, Elon Musk a SpaceX Heavy Falcon rakétakísérlete során a világűrbe repített egy Tesla Roadster sportkocsit. Az autó 10 ezer km/h-s sebességgel száguldott, majd elliptikus Nap körüli pályára állt, körülbelül akkora távolságra, mint a Mars. Az eset az évezred egyik legnagyobb szenzációja, ami a mémgyárosokat is megihlette, de ennél komolyabb munkára is sarkallt embereket.

Például a mérnök Ben Pearsont, aki létrehozott egy weboldalt, melyen keresztül, ide kattintva bárki követheti, hol jár most a meggypiros autó, milyen távolságra van a Földtől és a Marstól, és azt is megnézhetjük, merre visz az útja az év további részében. A férfi a NASA adatait vette az információk alapjául, és bár a projekt teljesen független a Teslától, Elon Musk is elismerően vélekedik az oldalról - még a Twitterre is kiposztolta a linket.

A múlt héten szárnyra kapott a rémhír, hogy a Tesla jó eséllyel a Földbe fog csapódni. Kanadai és cseh kutatók számításai szerint ennek annyi igazságtartalma, hogy a sportkocsi 6% eséllyel valóban a Földnek ütközik majd, 2,5%-os eséllyel pedig a Vénusznak - ám mielőtt ez bekövetkezik, akár több tízmillió évig is keringhet az űrben. Hanno Rein és kutatócsoportja szerint ha a kocsi visszazuhanna a Földre, akkor is elégne, és nem érné el a talajt. Úgy vélik, a Tesla úgy 30 évente közelíti meg bolygónkat, és 2091-ben halad majd el Föld-Hold távolságnyira tőlünk.

Ezt is szeretjük