Meglepő látvány az azúrkék hullám mögött: közel 16 millióan lájkolták a varázslatos TikTok-videót

A gyönyörű azúr hullám érdekes látványt rejt. A tenger videón is lenyűgöző.

GettyImages-1319538833
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A néhány másodperces videó nézettsége közeli a 100 millióhoz, és több, mint tízmillióan lájkolták. Nem mindennapi látványnak lehetünk szemtanúi, ennyi bizonyos. Már a tenger tisztasága és gyönyörű színe is elég lenne a csodálkozásra, de a benne lévő egzotikus állatok még érdekesebbé teszik a felvételt.

A zene is tökéletesen lett kiválasztva a videó alá, ami hozzátesz népszerűségéhez: a hangszerek egy álmodozó, lassú, merengő hangulatot hoznak létre, a szöveg pedig így kezdődik: "Don't wake me up I'm not dreaming", azaz "Ne ébressz fel, nem álmodok". A hang a BØRNS-nak a Pastlives című dalból lett szerkesztve.

Meglepő látvány az azúrkék hullám mögött

A felvételen gömbhalakat láthatunk. Bár rendkívül aranyosak, veszélyesek is: egy gömbhalban elegendő toxin található 30 ember megöléséhez. Veszélyes hozzájuk érni vagy elfogyasztani őket. 

@vitaminsea293 Một chút nhẹ nhàng, bỏ bớt áp lực nhé. Nào, đến đây mình ôm các bạn nha. 🫂 #vitaminsea ♬ nhạc nền - Vitamin

A biológusok úgy gondolják, hogy azért fejlesztették ki híres felfújódási képességüket, mert lassú, kissé esetlen úszási stílusuk sebezhetővé teszi őket a ragadozókkal szemben. Menekülés helyett a gömbhalak a rendkívül rugalmas gyomrukat és azt a képességüket használják, hogy gyorsan lenyelnek hatalmas mennyiségű vizet (és szükség esetén levegőt is), hogy gyakorlatilag ehetetlen gömbbé változzanak, a normál méretük többszörösére megnőve. Egyes fajok bőrén tüskék is vannak, hogy még kevésbé legyenek csábítóak a fogyasztásra.

Világszerte több mint 120 gömbhalfaj létezik. Legtöbbjük trópusi és szubtrópusi óceáni vizekben található, de néhány faj sós, sőt édesvízben is él. 

Szenvedélyeink fogságában - Az addikció és a kontrollvesztés pszichológiája

A Femina Klub júniusi vendége Dr. Zacher Gábor toxikológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között a kultúránkban hangsúlyosan jelen lévő függőségek kérdéseiről beszélget.

Zacher Gábor szerint, ha saját magunk elé tükröt tartunk, akkor 4-5 függőséget mindenki fel tudna sorolni. Igaz ez?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. június 5. 18 óra

Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Ezek most a legjobb képek az óceán titokzatos világáról

Szemet gyönyörködtető alkotások születtek az óceánfotózás versenyén.

Borító-és ajánlóképek forrása: Getty Images

Ezt is szeretjük