Ezek most a legjobb képek az óceán titokzatos világáról - Ilyen gyönyörű fotókat ritkán látni
Szemet gyönyörködtető alkotások születtek az óceánfotózás versenyén.

óceánfotó-borító
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az óceánok több mint 70%-át lefedik a bolygónknak, ám mivel nemcsak hatalmasak, hanem sok helyen elképesztően mélyek is, így még rengeteg titkot rejtegetnek. Amit viszont látunk belőlük, az elképesztő szépségekben mutatkozik meg - és ezt számos fotós is felismerte.

A The Oceanographic Magazine nevű, világtengerekkel foglalkozó folyóirat nemrég azért indított fotópályázatot, hogy megmutathassák a művészek, kinek mit jelent a végtelen kékség. A magazinhoz rengeteg lenyűgöző alkotás érkezett, már ki is választották közülük a legjobbakat.

Varázslatos fotók az óceán világáról

Az óceánfotós pályázaton bárki részt vehetett, így számos amatőr és profi versenyző is megmérette magát a díjért, amit a járványhelyzet miatt digitális formában adnak át. A magazin elmondta, hogy ez a fotósok ünnepe, azoké, akik varázslatos módon örökítik meg az óceánokat, megosztva azokat azokkal is, akiknek egyébként soha nem lesz alkalmuk ilyen helyeket megtekinteni. A döntősök közül csak egy kerülhet ki győztesen, és a képeket látva nem lesz egyszerű a kiválasztása.

Ezt is szeretjük