Széles csípő vagy kis pocak? A legelőnyösebb télikabátok az alakodra
Lassan itt a télikabát ideje, de tudod, milyen fazon áll jól az alakodhoz? Elmondjuk!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Lehet, hogy egy kabát nagyon tetszik a vállfán, de ahhoz, hogy megtaláld a tökéletes viseletet, az is fontos, hogy az alakodon is jól álljon az áhított darab.

Elmondjuk, milyen testalkat-típushoz milyen fazonú kabátok mennek a legjobban. Neked milyen az alakod? Ilyen kabátot válassz hozzá!

Típusok

A női test alakja viszonylag jól kategorizálható. Öt fő típust különböztetünk meg, ami független a testméretektől, mindössze a testrészek arányát, formáját tartja szem előtt. Persze vannak, akik nem sorolhatók egyértelműen egy bizonyos kategóriába: az ő alakjukon megtalálhatók több alkattípus sajátosságai is.

Azok, akik az alma alakúak közé tartoznak, a felsőtesthez képest keskeny csípővel rendelkeznek. Jellemző a kis pocak és a vastagabb kar, de a váll nem túl széles. A körte formájúak válla is keskeny, derekuk karcsú, melleik picik, csípőjük viszont széles, és általában a combok is vastagok.

A homokóra alkat esetében a csípő és a vállak szélessége nagyjából megegyezik, a derék hangsúlyos és karcsú. Kerek, gömbölyded formák jellemzik ezt az alakot.

Ennél egy kicsit szögletesebb a téglalap - vagy egyenes - alak, mely esetében a vállak, a derék és a csípő méretében nincs szembetűnő különbség. Az ötödik típus a fordított háromszög, amelyre a keskeny csípő, és a hozzá képest erős felsőtest, valamint széles váll a jellemző. Persze ezeken kívül is léteznek altípusok.

Kabátok alkat szerint

Ha szeretnéd megtalálni a számodra tökéletes télikabátot, mely javít az alakodon, és olyan, mintha rád öntötték volna, kattints, és nézd meg, a te testalkatodhoz milyen szabású darabok illenek!

Ezt is szeretjük