A legfinomabb téli nassok, amik rögtön a csípődre mennek
Ennyit ehetsz belőlük
A téli hízás elkerülése érdekében csak óvatosan edd őket!

beauty and style
Top olvasott cikkek

Télen az ember, talán a hideg idő hatására, könnyebben esik kísértésbe, ami a nassolást illeti, hiszen ilyenkor ennyi jár. A mogyorót, forró csokit és kürtős kalácsot árusító standok sem teszik egyszerűbbé a helyzetet, ínycsiklandó illatot árasztó portékájukkal magukhoz csalnak mindenkit.

Sajnos azonban általában az efféle finom falatok nem fogyaszthatóak büntetlenül, könnyen lelassíthatják az anyagcserét.

Forró csoki

Amikor odakint a didergető mínuszok szinte szurkálják a testet, jólesik egy bögre gőzölgő forró csoki vagy kakaó, ami tetőtől talpig átmelegít. Az utcai árusok egymást érik a melengető ital különböző változataival, de arról nem szabad megfeledkezned, hogy ezek nem diétás változatok, amiket büntetlenül fogyaszthatsz.

Azt tudnod kell, még ha nincs is problémád a kilókkal, hogy a csokoládé és a kakaó könnyen megfogja a hasat, lelassítva az anyagcserét. Arról nem beszélve, hogy cukortartalmuk is kiemelkedően magas, ami nemcsak az emésztésednek, de például a fogaidnak sem tesz jót. Ugyanakkor a tej negatív hatásairól sem szabad megfeledkezni, ezért heti két decinél többet nem ajánlott sem a forró csokiból, sem a kakaóból fogyasztani.

Mézes mogyoró

Annak ellenére, hogy a méz és a mogyoró jótékony hatásairól ódákat lehetne zengeni, nem árt a finom, ropogós falatokkal vigyázni.

A mogyoró önmagában - magas élelmirost-tartalmának köszönhetően - fokozza a bélmozgást és jóllakottság érzését kelti, ám mézzel fogyasztva már kevésbé hatékony, hiszen a méz cukortartalma egészen magas.

Tulajdonképpen a méz csak annyiban jobb, mint a fehér cukor, hogy tele van ásványi anyagokkal, amelyek jótékonyan befolyásolják a szervezet működését. Ezért a mézes mogyoró fogyasztását ritkán ajánljuk, tényleg csak akkor, ha már nem bírod tovább egy kis édesség nélkül, de akkor is csak mértékkel.

Kürtős kalács

Ki tudna ellenállni a kürtős kalács csábítóan édes illatának, ami szinte megrészegíti az embert? Hát pont ez az, hogy senki, de a kürtős kalácsot is csak óvatosan szabad fogyasztani. A fehér lisztből készült tészta és a hozzáadott cukor lassítja az emésztést, ami miatt könnyen felszaporodhatnak a kilók. Különösen a klasszikus erdélyi változat veszélyes, amit cukorba mártnak, és ezután sütnek meg.

Fogyás tizenévesen

A tinédzserkori fogyókúrának súlyos következményei lehetnek, ha nem megfelelően csinálod. Szakértőnk segít abban, hogyan tudsz a kilóktól egészségesen megszabadulni!

Természetesen nem lehet úgy járni a városban, hogy figyelmen kívül hagyd a sok finomságot, de a cukrozott változat helyett inkább fogyassz fahéjast vagy mogyoróst, dióst, ezekben valamivel kevesebb a cukor található. Ám ekkor is mértékkel torkoskodj, heti egy alkalomnál többször ne ess bűnbe!

Ezt is szeretjük