Mik derülhetnek ki a pasid telefonjából? Ezért nem éri meg belenézni

Egyszerű módja a másik ellenőrzésének, ha belenézel a telefonjába, de vajon megéri-e?

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az okostelefonokon ma már egy személy egész elektronikus társasági élete megtalálható: közösségi oldalak, e-mailek, sms-ek. Éppen ezért egyszerűnek tűnhet belenézni a barátod mobiljába, ha meg akarsz tudni róla valamit.

Ez azonban nem a legjobb ötlet, mert akár találsz valamit benne, akár nem, mindkét esetben rosszul jössz ki a dologból. Elmondjuk, miért nem érdemes kutakodni a pasid telefonjában.

Mit találhatsz?

Ha eljutsz odáig, hogy egy alkalmas pillanatban belekukkantasz a barátod telefonjába, valószínűleg gyanakszol valamire. Lehet, hogy kíváncsi vagy rá, mit beszél rólad másokkal, esetleg attól félsz, hogy más lányokkal flörtöl a közösségi oldalakon, e-mailben vagy sms-ben.

Akármilyen hazugságra szeretnél fényt deríteni, nem ez a legjobb módja, hiszen így te is kijátszod a gyanútlan pasidat. Arról nem beszélve, hogy a dolognak két kimenetele lehet, és te mindkét esetben rosszul fogod érezni magad utána. 

Ha találsz valamit, amiért felelősségre vonható a barátod, ki fog derülni, hogy megnézted a telefonját, és ezzel kiegyenlíted a számlát, vagyis az ő felháborodása is jogos lesz. Ha pedig nem találsz semmit, a megnyugvás mellett bűntudatot és lelkiismeret-furdalást fogsz érezni.

Ha elindultál a lejtőn

Ha úgy döntesz, átnézed a pasid telefonját, valószínűleg nem lesz megállás - egy idő után nem fogsz válogatni az eszközök között, amivel nyomozhatsz egy kicsit. Ha nem találsz semmit, tovább fogsz keresgélni, jöhet a számítógép és egyéb dolgok.

Ha viszont rábukkansz valami olyan információra, ami további nyomozást igényel, akkor sem fogod letenni a telefont és elfelejteni az ügyet - valószínűleg addig mész majd, amíg pontot nem teszel a dolog végére. Ezzel csak azt éred el, hogy még paranoiásabb leszel, és egy idő után már olyan dolgokba is összeesküvés-elméleteket képzelhetsz bele, ahol valójában semmi mögöttes tartalom nincs.

Ha lebuksz

Akár találsz valami érdekeset, akár nem, megvan az esélye, hogy lebuksz a pasid előtt, amikor titokban böngészed a telefonját. Valószínűleg nem fog örülni a dolognak, és szinte biztos, hogy megrendül a beléd vetett bizalma egy ilyen eset után. 

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Könnyen úgy tűnhet számára, hogy nem érzed magad biztonságban a kapcsolatban, és még meg is ijedhet a nyomozási kísérletektől. Éppen ezért nem éri meg, hogy kockáztass: ha valami nyomja a szíved, inkább beszéljétek meg nyíltan.

Ezt is szeretjük