Mik derülhetnek ki a pasid telefonjából? Ezért nem éri meg belenézni
Egyszerű módja a másik ellenőrzésének, ha belenézel a telefonjába, de vajon megéri-e?

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az okostelefonokon ma már egy személy egész elektronikus társasági élete megtalálható: közösségi oldalak, e-mailek, sms-ek. Éppen ezért egyszerűnek tűnhet belenézni a barátod mobiljába, ha meg akarsz tudni róla valamit.

Ez azonban nem a legjobb ötlet, mert akár találsz valamit benne, akár nem, mindkét esetben rosszul jössz ki a dologból. Elmondjuk, miért nem érdemes kutakodni a pasid telefonjában.

Mit találhatsz?

Ha eljutsz odáig, hogy egy alkalmas pillanatban belekukkantasz a barátod telefonjába, valószínűleg gyanakszol valamire. Lehet, hogy kíváncsi vagy rá, mit beszél rólad másokkal, esetleg attól félsz, hogy más lányokkal flörtöl a közösségi oldalakon, e-mailben vagy sms-ben.

Akármilyen hazugságra szeretnél fényt deríteni, nem ez a legjobb módja, hiszen így te is kijátszod a gyanútlan pasidat. Arról nem beszélve, hogy a dolognak két kimenetele lehet, és te mindkét esetben rosszul fogod érezni magad utána. 

Ha találsz valamit, amiért felelősségre vonható a barátod, ki fog derülni, hogy megnézted a telefonját, és ezzel kiegyenlíted a számlát, vagyis az ő felháborodása is jogos lesz. Ha pedig nem találsz semmit, a megnyugvás mellett bűntudatot és lelkiismeret-furdalást fogsz érezni.

Ha elindultál a lejtőn

Ha úgy döntesz, átnézed a pasid telefonját, valószínűleg nem lesz megállás - egy idő után nem fogsz válogatni az eszközök között, amivel nyomozhatsz egy kicsit. Ha nem találsz semmit, tovább fogsz keresgélni, jöhet a számítógép és egyéb dolgok.

Ha viszont rábukkansz valami olyan információra, ami további nyomozást igényel, akkor sem fogod letenni a telefont és elfelejteni az ügyet - valószínűleg addig mész majd, amíg pontot nem teszel a dolog végére. Ezzel csak azt éred el, hogy még paranoiásabb leszel, és egy idő után már olyan dolgokba is összeesküvés-elméleteket képzelhetsz bele, ahol valójában semmi mögöttes tartalom nincs.

Ha lebuksz

Akár találsz valami érdekeset, akár nem, megvan az esélye, hogy lebuksz a pasid előtt, amikor titokban böngészed a telefonját. Valószínűleg nem fog örülni a dolognak, és szinte biztos, hogy megrendül a beléd vetett bizalma egy ilyen eset után. 

Könnyen úgy tűnhet számára, hogy nem érzed magad biztonságban a kapcsolatban, és még meg is ijedhet a nyomozási kísérletektől. Éppen ezért nem éri meg, hogy kockáztass: ha valami nyomja a szíved, inkább beszéljétek meg nyíltan.

Ezt is szeretjük