Egy ellenszenves, náci Barbie az énekesnő? Nézd meg, ki mondta!

Taylor Swiftet kőkemény kritika érte a napokban, amelyben nem túl kedves szavakkal illették.

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Taylor Swift rendkívül aktív társadalmi életet él, számtalan híres barátja és barátnője van, és ezeket a kapcsolatokat nem is titkolja a közönsége előtt.

A feminista kultúrkritikus, Camille Paglia szerint azonban ezzel a magatartással negatívan befolyásolja fiatal női rajongói életét és személyiségét.

Elitista, náci Barbie

Taylor Swift tegnap ünnepelte a 26. születésnapját, ám ajándékba csak egy csípős bírálatot kapott Camille Pagliától. A kritikusnő a Hollywood Reporter számára írt esszéjében elitista, náci Barbie babának nevezte az énekesnőt, és kifejtette, mennyire ellenszenves a viselkedése.

Paglia a fiatal lányok szórakozási szokásait és a tinilányok néhány fős bandába verődését elemezte a cikkben, amelyben kiemelte, hogy ezt a korcsoportot sokszor az olyan hírességek befolyásolják, mint Taylor Swift. Leírta, hogy az énekesnő ugyan betekintést enged a társasági életébe például az Instagramon keresztül, de ezeken a fotókon csak felszínes kapcsolatokat mutat, amelyeket ő maga is trófeaként értékel.

Hozzátette, hogy Taylor jobban tenné, ha nem erősíteni a sztereotípiát, mely szerint a lányokból álló baráti kör infantilis módon viselkedik, idegesítően kuncog, pasikról panaszkodik és nyelvet nyújtogatva szelfizik. Szerinte Taylor a rajongóit is arra készteti, hogy olyan magamutogatóan és ellenszenvesen viselkedjenek, mint ő és a barátai, ez pedig egy ilyen nagy számú közönség esetén még érezhető és negatív társadalmi változást is előidézhet.

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Taylor Swift híres barátai

Mindenki döntse el maga, mennyire ért egyet Camille Paglia gondolataival, de annyi bizonyos, hogy Taylor sűrűn váltogatja a legjobb barátait. Képek!

Ezt is szeretjük