Hány színt sikerül felismerned? Ha ennél többet, jobb vagy, mint mások
Másodpercek alatt megtudhatod, milyen a színlátásod.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Sokan úgy gondolják, tökéletes a színlátásuk, pedig valójában csak felületesen tudják megkülönböztetni egymástól a tónusokat, és egy finomabb érzékelést kívánó próbatételnél elvéreznének. Vajon te is közéjük tartozol?

Összegyűjtöttünk néhány szórakoztató online tesztet, amivel kipróbálhatod, te hogyan látod a színeket, és az eredményedből kiderül, van-e problémád az árnyalatok felismerésével. Korábbi cikkünkben még egy mókás tesztet találsz.

Színes négyzetek

Jelenleg a legnépszerűbb színfelismerő játék az interneten a Kuku Kube: ebben több négyzet közül kell kiválasztanod azt, amelynek árnyalata eltér a többitől.

Először könnyűnek tűnhet a feladat, de aztán szintről szintre nehezedik, a négyzetek száma egyre több, a színek közti különbség egyre kisebb lesz.

Kattints ide a játék megnyitásához, a kezdéshez pedig nyomd meg a nagy, sárga Start gombot! Ha az elért pontszámod kevesebb, mint 20, rosszabbul látod a színeket az átlagnál.

21 és 30 között minden rendben van, 31 felett pedig olyan éles a szemed, amilyennel csak nagyon kevesen büszkélkedhetnek!

Milyen színt látsz?

A Kolor nevű játékban egyre sokasodó pontok közül kell kiválasztanod, hogy milyen színű a felül látható vastag sáv, amelyre a What KOLOR is this? kérdést írták. A válaszadásra mindössze fél perc áll rendelkezésedre, és akkor is továbbmehetsz, ha elhibázod, de a végeredményből minden tévedés levonásra kerül. Kattins ide, majd a Start gombra a játék megkezdéséhez!

Milyen szám van a képen?

A klasszikus színvaksági teszten egy színes pontokból álló korongot látsz, amelyben egy más árnyalatból kirakott, elbújtatott számot kell felismerned, és beírnod a mellettük található üres négyzetbe. Egy perc alatt kellene teljesítened a feladatot, de ki is kapcsolhatod az időmérőt. Ha készen vagy, kattints a Mehet gombra, és megkapod az elemzést. A teszted ide kattintva éred el!

Ezt is szeretjük