Jól látod a színeket a korodhoz képest? Így teszteld le percek alatt!
Vajon megfelelően érzékeled a színeket, vagy valamennyire eltérsz a kortársaid eredményétől?

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A nők 0,5-2, a férfiak 8%-a színtévesztő, és sajnos akadnak olyanok is, akik a színlátás teljes hiányával kénytelenek együtt élni.

Az Online Color Challenge segítségével megtudhatod, vajon a te színlátásod mennyire jó, és az eredményed milyennek számít a korosztályodon belül.

Kattints ide a teszt megkezdéséhez! A feladatod annyi, hogy a képen látható négy színskálán árnyalat szerint csoportosítsd a színeket. A színes négyzeteket kattintással és az egér mutatójának húzásával tudod mozgatni.

Ha úgy érzed, készen vagy, kattints a skálák alatt látható Score Test gombra! Minél alacsonyabb az eredményed, annál jobban teljesítettél - a nulla a tökéletes színlátást jelenti.

Lejjebb, az Age Range opciónál kiválaszthatod az életkorodat, a Gendernél, hogy férfi - Male - vagy nő - Female - vagy, a Submitre kattintva pedig megnézheted, hogy a hozzád hasonlók átlagosan milyen eredményt értek el.

Így látnak a színvakok

Annak, aki mindhárom spektrumban érzékeli a fényt, nehéz elképzelnie, mit láthat egy színtévesztő. A következő fotókon megnézheted!

Ezt is szeretjük