Mennyire jó a füled? Hallgasd meg most a felvételt, és kiderül!
Otthoni hangvizsgálat
Percek alatt megtudhatod, milyen a hallásod másokéhoz képest.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Kíváncsi vagy, mennyire tér el a hallásod minősége a másik nemétől vagy más korosztályokétól? Hallgasd meg a következő felvételt, hogy megtudd!

Mi a normális?

Egy átlagos emberi fül általában 20 és 20 000 Hertz közötti rezgéstartományban érzékeli a hangokat. Ahogyan öregszünk, a tartomány mértéke fokozatosan csökken, a magasabb frekvenciákat jellemzően a fiatalok hallják jobban.

A legfontosabbak a beszéd hangjai, amelyek 250 és 6000 Hertz között mozognak, és a különböző betűk más és más frekvencián szólalnak meg: a magánhangzók alacsonyabban, míg a mássalhangzók magasabban.

Az egyéni hallástartomány nemcsak az életkortól, de a nemtől is függ: a nők hallása általában kisebb mértékben romlik a kor előrehaladtával, míg a férfiak halláscsökkenése 40 éves korukra átlagosan 5-10 decibellel több.

A következő felvételen a lejátszott hang frekvenciája fokozatosan növekszik. A leghitelesebb eredmény érdekében fejhallgatóval hallgasd a tesztet: 1000 Hertz alatt vedd feljebb a hangerőt, felette pedig halkítsd lejjebb. Te jól hallod a legfontosabb értékeket?

Ezt is szeretjük