Így készül a tökéletes rizskoch
Maradék rizsből is finom
Kényeztesd magad és a vendégeid, próbáld ki elronthatatlan rizskoch-receptünket!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A rizskoch-ban - más néven rizsfelfújt - az a jó, hogy szinte bárhogyan ízesíthető, a variációk tárháza végtelen. Készíthetsz hozzá finom gyümölcsszószokat, kínálhatod bogyós gyümölcsökkel vagy akár önmagában is tökéletes, ha a vendégeket a szokásos sós ropogtatnivalók és kekszek helyett valami mással szeretnéd meglepni.

Elkészíteni sem nehéz és néhány hozzávalóból tökéletes lesz a végeredmény.

Rizskoch

Hozzávalók:

  • 25 dkg rizs
  • 5 tojás
  • 1 liter tej
  • 1 dl víz
  • citromhéj
  • 2 evőkanál cukor
  • 2 zacskó vaníliás cukor

Elkészítés ideje:

50-60 perc.

Elkészítés menete:

A rizst ne mosd meg a főzés előtt, így igazán krémes állagú lesz, amikor megfő. A tejet, a vizet, a citromhéjat, a cukrot és a vaníliás cukrot tedd fel egy lábasban a rizzsel, alacsony fokozaton. Közben keverd ki a tojások sárgáját egy kis cukorral és óvatosan keverd a langyos, megpuhult rizses masszához.

A tojások fehérjéből verj kemény habot és óvatosan forgasd a többi hozzávalóhoz. Ezután nincs más dolgod, mint egy kivajazott tepsibe beleönteni a kapott krémet és 190 fokra előmelegített sütőben körülbelül 35 perc alatt aranybarnára sütni. Ha a szósszal már nem szeretnél bajlódni, kínálhatod sűrű málnaszörppel vagy lekvárral is.

Szilveszteri finomságok

Ha úgy érzed, karácsony után ideje a szilveszteri fogásokat is megtervezni, nézd meg képgalériánkat!

Ezt is szeretjük