Gyomorkímélő zöldségleves másnaposságra
A nagy eszem-iszom után engedd megpihenni a gyomrodat. Készítsd el receptünket!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A szilveszteri eszem-iszom után a szervezet megköveteli a gyomorkímélő zöldséglevest, ami laktat, ugyanakkor méregtelenít is. Ha pedig ez utóbbi folyamat beindul, akkor a fogyással kapcsolatos fogadalmadnak is eleget tehetsz.

Csak aprítsd össze a zöldségeket, főzd meg őket, végül turmixolj - ezt akár el is hagyhatod -, és már tálalhatsz is.

Gyomorkímélő zöldségleves

Hozzávalók:

  • 1 liter víz
  • 25 dkg krumpli
  • 2 sárgarépa
  • 1 póréhagyma
  • 1 fehérrépa
  • 1 zellergumó
  • 1 teáskanál kömény
  • 1 teáskanál majoránna
  • 1 csokor friss petrezselyemzöld
  • csipetnyi só

A krumplit és a leveszöldségeket alaposan mosd meg, hámozd meg, majd darabold fel. Tedd fel főni annyi vízben, amennyi éppen ellepi, forrás után pedig szórd bele a sót és a fűszereket. Párold 15-20 percig, majd vedd le a tűzről.

Turmixold össze az egészet, így a leves enyhén krémes állagot kap, de ha szereted a zöldségeket egy kicsit ropogósan, ezt a lépést ki is hagyhatod. Végül tálaláskor hintsd meg az apróra vágott petrezselyemmel.

Ezt is szeretjük