Így készítsd el a tökéletes lencsefőzeléket! Mutatjuk a magyaros receptet
Pénzesőt vársz a jövő évtél? Vagy egyszerűen csak ennél egy jót? Mindkét esetben válaszd a lencsét, amivel nem foghatsz mellé!
Akár hiszel a lencse pénzhozó mivoltában, akár nem, egy lábossal érdemes megfőznöd, mert rendkívül finom és laktató étel. Ráadásul nagyon egyszerű elkészíteni, tehát, ha még nem vagy járatos a fakanálforgatásban, akkor is könnyedén fogsz vele boldogulni.
Próbáld ki ízletes receptünket, melyet akár füstölt hússal, de tetszésed szerint tejföllel is gazdagíthatsz. Ugyanakkor próba szerencse, hátha mégis gazdagságot hoz!
Lencsefőzelék
Hozzávalók:
- 50 dkg lencse
- 4 evőkanál étolaj
- 4 babérlevél
- 2 evőkanál finomliszt
- 1 csapott evőkanál pirospaprika
- 1 fej vöröshagyma
- pici ecet
- só
A lencsét a főzés előtti este áztasd vízbe, hogy hamar megfőjön. Másnap tedd egy lábosba, és öntsd fel annyi vízzel, ami éppen ellepi. Add hozzá a felaprított hagymát, illetve a babérlevelet. Sózd meg ízlésed szerint, majd fedő alatt párold puhára a lencsét.
Az olajat hevítsd fel, és szórd rá a lisztet. Készíts belőle közepesen sötét színű rántást, majd, mielőtt a főzelékhez kevernéd, add hozzá a pirospaprikát is. Rántsd be vele a főzeléket, és ízlésed szerint pici ecetet is adj hozzá, ettől kicsit pikánsabb íze lesz.
Vásárolj Femina Klub bérletet!
Vásárolj bérletet, és vegyél részt a 2025-ös év különleges előadásain, ahol izgalmas témákról hallhatsz elismert szakértőktől és közéleti személyiségektől.
- Knapek Éva, aki a társfüggőségről és a mérgező kapcsolatokból való szabadulásról beszél. 2025.01.07.
- Kajdi Csaba, aki humorral és őszinteséggel osztja meg tapasztalatait nőkről és élettapasztalatairól "Anyámtól a modellekig" témában. 2025.02.19.
- Steigervald Krisztián, aki a generációk közötti kommunikáció kihívásait tárgyalja "Boomerek és Zoomerek" című előadásában. 2025.04.09.
További részletek: feminaklub.hu/
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
A lencsefőzeléket készítheted füstölt hússal is. Ebben ez esetben fél kiló húst főzz meg, majd kockázd fel. A főzővizében készítsd el a főzeléket, majd, mielőtt az ecettel ízesítenéd, keverd a húsdarabokat a lencséhez. Ebben az esetben csak csínján bánj a sóval, mert a füstölt hús önmagában is elég sós!