A legszexibb alkalmi frizurák rövid hajból

5 perc, és kész

A rövid hajat nem lehet feltűzni, de így is igazán szexi frizurákat készíthetsz percek alatt a szilveszteri partira.

Általános közvélekedés, hogy a pasik a hosszú hajú nőket szeretik. Pedig ez nem törvényszerű, mert nem mindenkinek áll jól a hosszú sörény, és a rövid frizura is lehet igazán nőies, ha jól állítják be. A lehetőségek tárháza széles, csak kicsit mélyebbre kell ásni - ebben segítünk most neked!

A rövid hajból készült frizura megalkotása azért egyszerű, mert nincs annyi macera a hajmosással és szárítással, mint egy félhosszú vagy hátközépig érő haj esetében.

Viszont a beállítás része parányival bonyolultabb, mert jobban látszik, ha egy-egy tincs nem a megfelelő helyen áll. Ezért szükséged lesz rengeteg hajhabra, hajlakkra, illetve waxra.

Ha nem tudod eldönteni, milyen frizura és hajszín passzol hozzád, használd Frizurapróba alkalmazásunkat, ahol több száz hajkorona és szín közül válogathatsz!

Szexisen zilált

Az ég felé formált, tüsi tincsek elmennek egy hétköznapon, de nem megfelelőek az év legnagyobb bulijába. Úgyhogy felejtsd el őket, és inkább próbálkozz a kócos külsővel, mely sokkal vadócabb, mégis nőies oldaladról mutat be.

Hajmosás után maréknyi hajhabot - nem kell sajnálni - vigyél fel a hajadra. Hajtsd előre a fejed, és ujjaiddal bele-bele túrva szárítsd meg a hajad. Ne ijedj meg a látványtól! Valószínű, hogy most még borzalmasan fog festeni, de csak egy nagy fogú fésű kérdése, és megoldódik a probléma. 

Először is simítsd le a hajad picit, majd az egészet fésüld az arcod irányába valamelyik oldalra. Rögzítsd lakkal, és áss bele néhány járatot, hogy szándékosan kócos hatást kelts, ne pedig ágyból kipattantat.

Ezt a frizurát úgy is elkészítheted, hogy, miután a hajat megszárítottad, teljesen előrefésülöd a homlokod felé, és a tincseket áthúzod hajvasalóval. Azonban mindkét esetben tegyél kis waxot a hajvégekre, hogy szebben csúcsosodjanak.

Arcba fésülve

Igazán titokzatossá válsz, ha a hajadat belefésülöd az arcodba, sőt, ha nem zavar, akkor a szemedbe is. Ez az egyik legszexisebb rövid frizura, a pasik nem fognak tudni szabadulni a látványtól, így csak akkor válaszd, ha nem jössz zavarba a tucatnyi rád szegeződő tekintettől.

A hajadat szárítsd meg, közben hajkefével - amennyire tudod - húzd ki. Az előrefésült tincseket - hogy ne keltsenek lelapult hatást - kis volumennövelővel teheted dús hajkoronává. Ezt természetesen még a vizes hajra vidd fel. Amikor a hajad teljesen megszáradt, hajvasalóval húzd ki a tincseket, és fésüld úgy őket, hogy az arcodba lógjanak. A frizurát hagyhatod így is, ebben az esetben rögzítsd hajlakkal az egészet.

Ha azonban vinnél bele némi kis csavart, akkor a szemednél elhelyezkedő tincset húzd oldalirányba a hajvasalóval. Így némileg legyezőszerűen terül el a hajad, és sokkal játékosabbnak fogsz tűnni.

Állvonalban

A bubifrizura, illetve azok, melyek az áll vonalába esnek, manapság igen divatosak. Ha te is behódoltál a közkedvelt viseletnek, akkor tedd picit egyedibbé, hogy meg tudd mutatni a benned rejtőző személyiséget. Ezt többféleképpen is megteheted.

A hajadra - főként az aljára - vigyél fel hajhabot, és több sorban tűzd fel. Az alsó rétegeket befelé, kicsit az arcod irányába kanyarintva, míg a felsőket pontosan ellenkezőleg, vagyis a tarkód irányába szárítsd egy körkefe segítségével. Amikor készen van, waxos ujjal húzd át ezeket a kanyarokat, hogy tartósabbak maradjanak. A szív alakú arcformának különösen jól áll ez a hajköltemény.

Amennyiben inkább mégis az egyenességre szavaznál, válaszd el átlósan a hajad, hogy valamennyi picit az arcodba hulljon. A száraz hajat húzd ki hajvasalóval, a végeinél kicsit az állad irányába tekerd el az eszközt, így szépen fogja keretezni az arcodat. Fújd át hajlakkal, és figyelj arra, hogy minden tincs a helyére kerüljön, hogy minden sima legyen, mert ennek a viseletnek pont ez a lényege.

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

A rövid hajban kifejezetten jól mutatnak a különböző kiegészítők, mint például hajpántok, strasszal kirakott csatok, és bármilyen meglepő, de a hosszú, nagy, feltűnő fülbevalók is. Ha emellett a megoldás mellett teszed le a voksod, azért tudnod kell, hol a határ. Egy nagyon különleges frizurába ne tegyél nagy virágokkal díszített hajpántot, mert akármennyire is népszerűek ezek, kizárólag az egyszerű frizurával és a letisztult ruhával mutatnak jól. Több cicoma egymás mellett nem fér meg még szilveszterkor sem!

Ezt is szeretjük