Melyik típus vagy?

Császárnő vagy mártír?

Ha szexcsakrád működésében zavar támad, könnyen válhatsz mártírrá, ráadásul olyan betegségek is utolérhetnek, mint a petefészekciszta.

Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A szexcsakra felelős egészségedért és jólétedért. Ez az az erőközpont, mely az életerő összpontosításával erős és életképes immunrendszert épít ki. Egyúttal szabályozza mozgásodat, szexualitásodat és érzelmeidet is.
 

A hét csakra elhelyezkedése

Gyökércsakra: energiáját a gerincoszlop végén, a farokcsontnál érzékelheted.
Szexcsakra: energiáját a keresztcsontnál érezheted.
Köldökcsakra: a köldök fölött vagy alatt tapasztalható az energiája.
Szívcsakra: a mellkas közepén, a szív, de leginkább a harmadik mellkasi csigolya magasságában lehet érezheted.
Torokcsakra: energiáját a torkod alján érzékelheted, ott, ahol a kulcscsont kezdődik.
Homlokcsakra: a harmadik szem energiáját leginkább a szemöldökök között tapasztalhatod.
Koronacsakra: energiáját igen nehezen érzékelheted, a koronacsakra a koponya közepén, a kutacsoknál található.

A szexcsakra archetípusai

Császárnő

Ha szexcsakrád optimálisan működik, olyasvalaki vagy, aki képes élvezni a földi örömöket. Kedveled a bőséget, a jólétet és a kifinomult élvezeteket. Ezenkívül nem veted meg a kényelmet és bizonyos fokú fényűzést sem. Nem vagy szükségképpen spirituális lény, inkább az anyagi világban mozogsz otthonosan.

Mártír

A szexcsakra elégtelen működése esetén hajalmos vagy arra, hogy megfoszd magad minden földi jótól. Olykor személyes ellenségként tekintesz mindenre, ami kicsit is élvezetes az életben. Így aztán sokszor meg is tagadod magadtól a melegséget, a kényelmet – annak ellenére, hogy valójában nagyon is vágysz rájuk. Mindemellett tele vagy bűntudattal, melyet hajlamos vagy másokra kivetíteni – hadd szenvedjenek ők is.

Milyen testi problémákat okoz a szexcsakra betegsége?

A petefészek, valamint a herék a szexcsakra irányítása alatt állnak, és nagyjából 14 éves korra alakulnak ki teljesen. Fejlődésüket nagyban meghatározza, hogy a kamasz miként viszonyul a felnőtté váláshoz, illetve képes-e felelősséget vállalni szexualitásáért. A petefészekciszta, illetve a herék gyulladásai, valamint egyéb betegségei tehát a nemiséghez való hozzáállást tükrözik. Ezekre a szervekre erős hatással van, hogy gondolkozol a testedről, illetve miként érzékeled szellemi és állati természeted.

Ha kíváncsi vagy - a gombás fertőzésektől kezdve a menstruációs zavarokig -, milyen konkrét betegségeket okozhat a szexcsakra helytelen működése, kattints ide »

Erősítsd a szexcsakrádat!

Narancsszínnel

A narancssárga meleg szín, mely tele van energiával. Ez a szín szoros összefüggésben áll az életerővel, így a szexcsakrával is. A narancsszín az érzékiséget és a nemiséget testesíti meg, és mélyen rokon az örömmel, valamint a szenvedéllyel. Fizikai erővel tölti fel a tested, és megnyitja azokat az energiacsatornákat, melyeket a túlhajtott elmeműködés torlaszol el. Ha ezt a szín viseled, vagy narancssárgára fested otthonod falait, az melegséget, gyógyító erőt és jó közérzetet hoz magával.

Kristályokkal

Karneol: az achátok családjába tartozó kő színe megegyezik a szexcsakráéval. Egészséget és jólétet sugároz, valamint képessé tesz az örömteli életre, ha ékszerként viseled. A karneol leginkább az óceánok partján fordul elő – ez utal a vízhez és az érzelmekhez fűződő kapcsolatára is.

Tigrisszem: a gazdagság és a bőség letéteményese. A tigrisszemmel együtt jár a jószerencse, valamint segít az üzleti tárgyalásokban is. Ha ezt a követ viseled, vagy a kezed ügyében tartod, jó testi közérzetet adományoz számodra.

Szenvedélyeink fogságában - Az addikció és a kontrollvesztés pszichológiája

A Femina Klub júniusi vendége Dr. Zacher Gábor toxikológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között a kultúránkban hangsúlyosan jelen lévő függőségek kérdéseiről beszélget.

Zacher Gábor szerint, ha saját magunk elé tükröt tartunk, akkor 4-5 függőséget mindenki fel tudna sorolni. Igaz ez?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. június 5. 18 óra

Helyszín: József Attila Színház

Promóció


Ónix: erős mágneses töltésének köszönhetően serkenti a vérkeringést, és segíti a gyógyulást. Ez a szürke kristály képes arra, hogy pótolja, illetve megújítsa a hiányzó életerőt. Hord az ónixot a nyakadban, és érezd jótékony hatásait.

Küzdd le az akadályokat, és erősítsd a szexcsakrádat!

  • Tartsd tiszteletben tested határait, illetve teljesítőképességét. Ne hajszold túl magad!
  • Lásd be, hogy neked is szükséged van a pihenésre. Juttasd kellemes élményekhez testedet, lelkedet.
  • Ismerd fel az emberi szexualitás hatalmát, és szembesítsd ezzel saját értékrendedet.
  • Gondolkodj el azon, hogy mennyi energiát fektetsz a pénzkeresésbe, illetve az anyagi természetű döntésekbe.
  • Adj meg magadnak minden örömöt és élvezetet, és tudatosítsd magadban, hogy megérdemled.
Cikkünk a Csakrák könyve -
Fedezzük fel rejtett erőinket!
című könyv
alapján készült.

Ajánljuk neked ezt a könyvet, ha érdekel a spiritualitás, ha hiszed, hogy a világ nem pusztán kézzelfogható dolgokból áll. A csakrák szervesen hozzátartoznak létezésedhez – ezek tested erőközpontjai. Rajtuk keresztül áramlik testedben az életerő, amelynek segítségével kialakítod fizikai, szellemi, érzelmi és spirituális életed egyensúlyát. Ez a könyv feltárja e pörgő-forgó energiakerekek természetét, ismerteti elhelyezkedésüket, és megmutatja, hogyan tudod a leghatékonyabban javadra fordítani tevékenységüket.

Kiadja a GABO.
Ára 3195 Forint.
A könyvről itt olvashatsz bővebben »

OLVASD EL EZT IS!

Ezt is szeretjük