Ki mondja ki először, hogy szeretlek?
Egy fontos szempont, amit be kell tartanod
Fontos, hogy milyen körülmények között mondod ki, szeretlek.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Nagyon sok múlhat egy kapcsolatban azon, hogy ki és mikor mondja ki a bűvös szót: szeretlek.

Ha benned is felmerültek kételyek ezzel kapcsolatban, akkor olvass tovább, mert hasznos infókkal szolgálunk a témában.

Csak akkor mondd, ha így érzel

A szeretlek szócska nem egy olyan dolog, amivel csak úgy dobálózik az ember. A szerelem beismerése jó önismeretre vall, de talán még ennél is több magabiztosságra van ahhoz szükség, hogy az ember kimondja. Ez az, amit nem szabad elbagatellizálni, tényleg komolyan kell gondolni, máskülönben könnyen kellemetlen perceket szerezhet az ember saját magának.

Ha ugyanis nem kellő időben, kellő körülmények között mondod, netán félsz a visszautasítástól, akkor saját magad alatt vágod a fát.

Persze sokszor az is fejtörést okoz, hogy vajon honnan lehet tudni, ha az ember szerelmes, erről korábbi cikkünkben már bővebben írtunk.

Mikor mondd ki?

Ne engedd, hogy a barátaid által, vagy a saját magaddal szemben támasztott elvárások siettessék a szeretlek kimondását. Ha elhamarkodva adod a másik tudtára az érzéseidet, és ő még nem érez hasonlóan, az kellemetlen pillanatokhoz vezethet. Még akár az is megeshet, hogy elriasztod vele a srácot. Persze az sem jó, ha túl sokáig váratod a pasit, mert ez szintén megfutamodásra adhat okot.

Pontosan ezért nem lehet általánosítani, hogy mikor jön el a tökéletes alkalom a kinyilatkoztatásra, ez minden kapcsolatban máskor érik meg, de annyit mondhatunk, érezni fogod, amikor már mindketten készen álltok egy ilyen típusú érzelmi előrelépésre.

Ki mondja először?

Nincs arra sem kőbe vésett szabály, hogy melyik félnek kell először kimondania, szeretlek, de általában a női nem képviselői azok, akik hamarabb köteleződnek el, így hamarabb is mondják ki érzéseiket.

Persze erre a pasi rávághatja, hogy ő is hasonlóan érez, ez azonban nem mindig van így.

Ezért jobb megvárni, míg a srác kezdeményez, hiszen ha ő mondja ki először, biztos lehetsz benne, hogy nem játszik veled, hanem valóban komolyan gondolja az érzéseit.

Ezt is szeretjük