Drasztikus változás jön az időjárásban
Mire számíthatsz a hétvégén?
Tartósan kisüthet ugyanis a nap, a hét közepétől már esernyő nélkül is kimerészkedhetünk az utcára!

beauty and style
Top olvasott cikkek

Kedden még nem fogjuk látni a napot, és szükség lesz az esernyőkre is - erről egy fölénk tévedő ciklon tehet, ami az esőn kívül szelet is hoz, és leginkább a Dunántúlon okoz majd nagyobb széllökéseket.

Bokán felüli tócsák keletkezésére is ebben az országrészben lehet elsősorban számítani, a Dunántúl nyugati felén akár 50 milliméter eső is eshet.

Mit hoz a hétvége?

Kedden még marad a szürke idő és a nyakunkba lógó felhők, de délutántól nyugat felől egyre több helyen bukkanhat elő majd az ég kékje. Estére már csak a keleti határhoz közel várható eső. Kicsit emelkednek a hajnali hőmérsékletek is, de délutánonként sem lesz több 9-14 foknál.

Hét közepétől jön a jó idő!

Szerdától az előrejelzések szerint végre búcsút mondhatunk a két hete tartó esőnek, mert egyre szárazabb levegő jön az ország fölé, felhő is csak elvétve lesz majd az égen. Hajnalban és a szélcsendesebb, mélyebben fekvő tájakon lehetnek ugyan ködfoltok, de a napsütés hamar eltünteti majd ezeket is.

A hosszú hétvégére kifejezetten szép, kirándulóidőt várhatunk sok napsütéssel, enyhe széllel és 15 fok körüli hőmérsékletekkel.

Ezt is szeretjük