Tényleg jön a havazás? Pocsék idő várható hétvégén
Régen látott rossz idő várható, egész hétvégén nem lesz érdemes kimozdulni.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Tényleg lehet havazás hétfőn, azonban ha nem a magasabban fekvő területeink egyikén jársz akkor, inkább csak az eső okoz majd kellemetlenségeket. Na de érdemes lehet elővenni a télikabátot? Erre is választ kapsz előrejelzésünkből.

A napsütést egy időre el kell felejteni, de az igazán pocsék idő vasárnap jön

A met.hu adatai szerint ma is erősen felhős, szomorkás idő várható, szórványosan kisebb esővel, záporral. Napközben sem lesz valami kellemes a hőmérséklet, 12-19 fokra kell számítani. A Dunántúlon vékonyodhat a felhőzet, de napos időre ott sem érdemes számítani.

Ha az ország észak-keleti részén jársz szombaton, akkor láthatod a napot, ugyanis ott néhány órára előbújhat a felhők mögül. Sajnos azonban az ország nagyobb részén szürke, borongós időre van kilátás, és esőre is számítani kell.

Éjszaka 6-12 fokig hűl le a levegő, északkeleten azonban ekkor csak 3-4 fok lesz. Napközben 11-17 fok várható.

Vasárnap igazán pocsék idő lesz, legalábbis azok számára, akik a száraz és napos időt kedvelik. Az előrejelzések ugyanis tartós esőt jósolnak, a folyamatos esőzésben csak északon lehetnek kisebb szünetek. Napközben csak 7-12 fokig melegszik a levegő.

Tényleg jön a havazás, de hógolyózni nem lehet majd

Hétfőn aztán jön a havas eső és a hó, igaz, csak a hegyekben lehet erre számítani, az ország nagy részén esőre és záporra van kilátás. Erős lesz az északi szél, így az amúgy sem túl meleg 5-10 fokos nappali csúcshőmérséklet még hidegebbnek hat majd.

Az eső legközelebb a jövő hét közepén állhat el tartósan, és a napot is ekkor láthatod először, de erről az időszakról még ellentmondásos jóslatok olvashatóak. A jó hír, hogy úgy tűnik, ha minimálisan is, de némiképp emelkedik a nappali hőmérséklet a következő hét közepére, a rossz viszont az, hogy egyre hidegebb hajnalok érkeznek.

Ezt is szeretjük