Már látni, mikor jön az igazi őszi időjárás: ekkortól kell az esernyő
Hamarosan lecsap az igazi ősz, de addig még van idő élvezni a vénasszonyok nyarát.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az enyhe hétvége után ezen a héten sem várja az országot a múlt héten tapasztalható hűvös idő.

Inkább az esőé lesz a főszerep. Mutatjuk, mire kell számítani a héten, ami az időjárást illeti.

Szaporodnak a felhők

Kedden változóan felhős idő várható, több-kevesebb napsütéssel, de helyenként azért zápor előfordulhat. Reggel felhős, párás időre kell számítani. Esőre leginkább nyugaton van kilátás. 

Éjszaka nem lesz túl hideg, 8-12 fokig hűl a levegő, napközben pedig 17-21 fok várható. Érdemes kiélvezni ezt, mert, bár ezután sem lesz hideg, azért ennyire meleg már aligha várható.

Szerdán ugyanis már nem süt a nap, csak nagyon kevés helyen - főleg északkeleten -, helyette erősen és gyengén felhős időszakok váltják egymást. Elszórtan zápor és eső is előfordulhat.

Hajnalban 9-14 fok lesz, napközben pedig 17-22. Hasonló idő várható csütörtökön is, amikor 14-19 fokig emelkedik a nappali hőmérséklet, és még ekkor sem a napsütés lesz a jellemző, záporok viszont könnyen kialakulhatnak.

A hétvégére enyhülhet az idő

A hétvégén sem lesz sokkal hűvösebb, de a napot egészen biztosan nem látjuk már ezen a héten, és komolyabb csapadékra is számítani kell. Ráadásul a hét legvégén már csak 16 fokos nappali csúcsokra van kilátás. 

A következő héten hasonlóan folytatódik az időjárás, de gyengébb felmelegedés már nem várható, és a 20 fok körüli nappali csúcsoktól egy időre biztosan búcsút kell venni. 

Ezt is szeretjük