3 gyakori számítógépes hiba, amin csak a szerelő segíthet

Te csak rontanál a helyzeten

A meghibásodás bizonyos típusainál szakértőt kell bevonni.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Bizonyos számítógépes problémák egy kis karbantartással vagy otthoni közbelépéssel megszüntethetők. Az alábbi gondok azonban nem tartoznak ide.

Ha ezek valamelyikét tapasztalod, a gép épségének megőrzése érdekében inkább hagyd a javítást a szerelőre!

Magától kikapcsol a gép

Ha munka közben egyszer csak minden előjel nélkül, magától kikapcsol a számítógép, az általában bajt jelez. Ha ez egyszer fordul elő, még nem biztos, hogy komoly a probléma, de ha többször is tapasztalod, mindenképpen keresd fel a szakértőt!

A háttérben túlmelegedési probléma is állhat, melyet a ventilátor koszolódása is okozhat, ezt a szervizben kitisztítják neked. Ám a tápegység vagy a kábel meghibásodása is kiválthatja a jelenséget, ebben az esetben cserére lesz szükség.

Nem érdemes halogatni a szerelőlátogatást, ugyanis a gond hosszú távon visszafordíthatatlan károkat okozhat a számítógépben, és még zárlatot is csinálhat.

Figyelik a számítógéped?

A kémprogramok ellen érdemes védekezni. Hallgasd meg szakértőnk tanácsait a megelőzéssel kapcsolatban!

Váratlan kék halál

Ha működés közben lefagy a számítógép, majd kék képernyő jelentkezik fehér felirattal, sajnos te is megismered a kék halál jelenségét. Ez a memória hibáját jelzi, ennek gyanúja pedig egy teszt futtatásával megerősíthető, de mivel a művelet egy kicsit bonyolult, ezt sem árt a szakértőre hagyni.

Ha valóban ez okozza a problémát, a teszt jelezni fogja - ebben az esetben általában memóriacserét szoktak javasolni, ami már szintén a szerelők asztala.

Képi anomáliák

Előfordulhat, hogy a képernyővel kapcsolatban észlelsz rendellenességeket: ilyenkor általában a videokártya a ludas. A legtipikusabb jelek a a kép szétesése, akadozása, de ugyanerre a problémára utalhat, ha egyáltalán nincs kép, vagy a gép sípol bekapcsoláskor. Mivel itt sem egyértelmű a hiba kiváltó oka, keresd fel a szerelőt! A kártya memóriájával és a hűtéssel is lehetnek gondok, sok esetben indokolt a csere.

Ezt is szeretjük