Nyomd meg ezt a 3 gombot a számítógépen és figyeld, mi történik! - Ezt még nem próbáltad
A következő trükkök szórakoztatók, és tréfának sem utolsók.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha unalmas napod van az irodában, egy barátod őrizetlenül hagyta a számítógépét, vagy akár már április 1-jére gyűjtöd a tréfaötleteket, a következő kis trükköket mindenképpen jegyezd fel a mókatáradba.

A Windows 7 operációs rendszerrel működő számítógépeken az alábbi módszerekkel teljesen ártalmatlan káoszt idézhetsz elő, ami tökéletesen megfelel arra, hogy feldobd egy kicsit a szürke hétköznapokat. Csak olyan alannyal próbáld ki, akiről tudod, hogy veszi majd a lapot, és nem sülhet el rosszul a csíny - különben könnyen olyan helyzetbe kerülhetsz a munkahelyen, mint amilyenről már írtunk, kattints!

Rafinált billentyűkombináció

Ha szeretnéd, hogy szó szerint a feje tetejére álljon minden a számítógépen, csak három gombot kell egyszerre megnyomnod. A Ctrl+Alt+lefelé mutató nyíl billentyűkombináció ugyanis elforgatja a monitor képét, ezután a képernyőt fejjel lefelé látod.

Szerencsére visszaállítani is könnyű a normál állapotot: csak használd a Ctrl+Alt+felfelé mutató nyíl kombóját! Ha valamiért nem működnének a billentyűkombinációk, az egérrel is elérheted ezt a hatást.

Az Asztalon kattints a jobb egérgombbal, válaszd ki a Képernyőfelbontás pontot, a Tájolást pedig állítsd Fekvő (tükrözött)-re. Ugyanitt tudod visszaállítani az eredeti állapotot is, csak ekkor a sima Fekvőre kell kattintanod.

Billentyűkombinációk

Próbáld ki, mennyire tudod, hogy melyik billentyűkombináció mit csinál! Ha memorizálod őket, a hasznodra válhatnak.

Gonosz háttérkép

Nagyon bosszantó, ha a számítógép lefagy - ide kattintva megismerhetsz néhány tippet a valós probléma orvosolására -, ezért jó csíny lehet, ha a következő műveletsort elvégzed. Ettől úgy fog tűnni, mintha a számítógép totálisan leblokkolt volna, és nem reagálna az egérkattintásokra.

A PRTSC vagy PrintScreen billentyű lenyomásával készíts egy fotót az Asztalról, illeszd be a Paintbe vagy más képszerkesztő programba, mentsd el, és állítsd be háttérképnek! Kattints az Asztalon a jobb egérgombbal, a Nézet pontban pedig vedd ki a pipát az Asztali elemek megjelenítése mellől.

Most kattints a tálcára, válaszd a Tulajdonságokat, és pipáld ki a Tálca automatikus elrejtése opciót - csak akkor jelenik majd meg, ha a képernyő aljára viszed az egeret. Így az egész képernyő ugyanúgy néz ki, mint előtte, azt hihetnénk, hogy minden rendben van, de akárhová kattint az ember, nem lesz majd semmi eredménye.

A dolgok normalizálásához csak pipáld ki az Asztali elemek megjelenítését, vedd ki a pipát a Tálca automatikus elrejtéséről, és állítsd vissza az eredeti háttérképet! Ha engesztelésül meglepnéd a megviccelt áldozatot egy új háttérképpel, kattints ide, és válogass!

Ezt is szeretjük