Elkezdte magát sminkelni az idős nagypapa, nagyon megható oka volt erre: sokat segített vele

Az idős férfi története milliókat hatott meg, amikor kiderült, hogy miért kezdte el magát sminkelni.

GettyImages-1285849477

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Egy Kínában élő, 72 éves ember nemrég több millió ember szívébe belopta magát, miután közzétette sminkvideóit. 

Kiderült, hogy az idős nagypapa a beteg unokájának szeretne segíteni ezzel, ezért állt szépségbloggernek. 

A sminkelő nagypapa

Az emberek bármire képesek a szeretteikért, erre élő példaként szolgál Zhu Yunchang. A nyugdíjas férfi ideje nagy részét szokatlan munkájával tölti, az internetre készít sminkelős videókat, és különböző szépségápolási termékek használatát mutatja be saját magán.

A rúzstól az alapozón át mindent használ. Ez nem egy szokványos tevékenység az ő korában, de jó oka van rá. Még 6 évvel ezelőtt az unokáját, Xiao Jingyant egy ritka és kegyetlen betegséggel diagnosztizáltak, spinális izomatrófiával, ami gerinceredetű izomsorvadást takar (SMA).

A fiú akkor még csak 5 éves volt, és az orvosok mindössze 18 hónapot jósoltak neki. De a jóslat ellenére még mindig küzd a kórral a családja segítségével. Az egyetlen gyógyszer, ami használ neki, csak USA-ból importálható, és nagyjából 700 ezer jüanba kerül, ami több mint 34 millió forintot jelent. 

Családja elhatározta, hogy mindent megtesz a gyógyulása érdekében, eladták a házukat is, de még ez sem volt elég. Ekkor döntött úgy a fiú nagyapja, hogy ő is besegít, ám a nyugdíja nem volt elég, így alternatív pénzkereseti megoldást keresett. Ugyan az idős férfi semmit nem tudott korábban a szépségápolási termékekről, de egyáltalán nem volt rest megtanulni.

Először egy sminkgyártóval vette fel a kapcsolatot, akiktől néhány ingyenes mintát kért, de ők elutasították a kérelmét, mondva hogy egy „öreg ember nem tud sminkeket reklámozni”. De még ez sem tántorította el a férfit, elment különböző drogériákba, ahol megkérte a dolgozókat, hogy tanítsák meg a sminkelés forszát, még jegyzeteket is készített.

A cikk az ajánló után folytatódik

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezután nem sokkal már élőben közvetítette a sminkelését, és népszerűsége nőttön nőtt, egyre többen támogatták, és már az unokája gyógyszerére is félre tudott tenni. Azóta szerencsére néhány gyógyszert, ami segít az unokáján, már a biztosító is fedez Kínában, de az idős ember tovább folytatja a szépségvideók gyártását. 

- Hogyha a kis unokám már úgy tud járni, mint egy normális gyerek, akkor fogok tudni csak nyugodtan aludni - mondta a törődő nagyapa, akinek a videóit itt tudod megnézni. Reméljük, hogy jobb sorsra fordul az életük, és sikerül meggyógyítani a kisfiút, hogy teljes életet élhessen. 

Ez is érdekes: 10 ember, aki bebizonyította, hogy a kor nem több egy számnál

Az élet minden szakaszának megvan a maga szépsége.

(Képek forrása: Getty Images Hungary.)

Ezt is szeretjük