Orr nélküli, törött arcú illúziókat teremt ez a művész: döbbenetes sminkek, amik becsapják az agyat

Világhírre tett szert a tehetséges sminkművész, akinek egyes alkotásait alvási paralízis közben látott hallucinációi ihletik.

GettyImages-1194706265

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az illúziósmink egy művészeti forma, ami optikai csalódást kelt a kiemelés és kontúr használatával. Mind a mainstream, mind az illúziósminkhez kreativitásra és nagy türelemre van szükség. Míg az előbbi kiemeli a természetes szépséget, az utóbbi valami irreálist varázsolt az emberi arcból. 

A Mimi Choi nevű művésznek 1,6 millió követője van Instagramon. Sminkjei egészen hihetetlenek és elképesztőek: ha hosszan nézegeti az ember, sem tudja mindig eldönteni, hogyan hozta létre ezt az optikai illúziót, és mi a trükkje ezeknek az alkotásoknak.

Orr nélküli, törött arcú illúziókat teremt ez a művész

Mimi Makaóban született - egykori portugál gyarmatban, Kína délkeleti partvidékén. A hely ismert arról, hogy tisztán megkülönböztethetően európai és kínai kulturális hatások egyaránt érték. Szüleivel a 90-es évek közepén Kanadába emigráltak.

Szülőhelyéhez hasonlóan Mimi is különféle forrásokból merít ihletet. Ide tartoznak a környezetéből származó minták és textúrák, a photoshopolt digitális művészet, valamint olyan illúziós mesterek szürreális festményei, mint Salvador Dalí. Mimi alvási bénulásban is szenved - egy olyan állapot, amelyben agya tudatos, de teste átmenetileg reakció- és mozgásképtelen, miközben ébredezik. Eközben élénk és gyakran ijesztő látomásokat él át, amelyek inspirálták néhány betegebb és torzabb alkotását.

Hogyan öregedjünk jól? - Az örömteli élet nem korfüggő

A Femina Klub januári vendége Pataki Ági sztármodell, producer lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy hogyan béküljünk meg az idő múlásával. Miért olyan fontos a humor és az önreflexió? Hogyan gondoskodhatunk testi és szellemi egészségünkről? Miért fontos szociális kapcsolataink fenntartása ebben az életszakaszban is? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. január 15. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

8 látványos optikai illúzió, ami mindenki szemét becsapja

Az optikai illúziók mindenki szemét becsapják, pedig nagyon jól tudjuk, valójában mi látható a képen.

Borító-és ajánlóképek forrása: Getty Images

Ezt is szeretjük