Milyen számot látsz a képen? Vitát robbantott ki az interneten a optikai illúzió

Optikai illúzió számokkal: nem hangzik bonyolultan, mégis megosztotta az embereket a következő kép.

Optikai illúzió számokkal
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Imádjuk az optikai illúziókat, hiszen általuk rendszeresen bebizonyosodik, milyen érdekesen működik a látás és az emberi agy. Egy ilyen hétköznapi kis érdekesség nemcsak szórakoztató lehet, de még hasznos is: korábbi kvízünkben például azt tesztelhetted le, hogy jól látod-e a színeket, a mostani kép pedig segít kideríteni, hogy megfelelő-e a szemed kontrasztérzékenysége.

Ez az a tulajdonság, amely segít a sötét és a világos színek felismerésében, és a megfelelő térlátásban is szerepet játszik, hiszen ennek köszönhetően tudjuk elkülöníteni a tárgyakat, személyeket, valamint a képeken az alakokat a háttértől. Ha a szem kontrasztérzékenysége gyenge, az nemcsak olyan mindennapi tevékenységeket akadályozhat, mint a vezetés, de különböző, látással kapcsolatos betegségeket is jelezhet, ezért érdemes kivizsgáltatni.

Milyen számot látsz a képen?

Az alábbi optikai illúzió valóságos vitát váltott ki az internetezők körében. Lényege, hogy meg kell találni a szemkápráztató mintában elrejtett számot, ám a válaszok között sok volt az eltérés. Ezt a fent említett kontrasztérzékenység különbözősége okozta, ami a kommentelők körében más és más volt, pedig valójában csak egy helyes megoldás létezik. Jöjjön a kép, melynek megoldását lejjebb áruljuk el.

Akkor nincs baj, ha a két szélső számot csak közelebb hajolva találtad el, hiszen ezek halványak, és alaposan el vannak rejtve. Nagyon sokan ezt a megfejtést adták meg, ám ha a többi számot sem látod jól, vagy esetleg egyáltalán nem rajzolódik ki egyetlen szám sem az ábrán, érdemes lehet látásvizsgálatot kérned. A feladvány helyes megoldása a 3452839.

Kiemelt kép: Getty Images

Dilemma podcast

A Dilemma a femina.hu podcastje, mely minden adásban egy-egy megvitatást érdemlő témát jár körbe. A legújabb epizódban a cancel culture, azaz az eltörléskultúra került terítékre. Mikor született meg, és mit jelent a cancel culture kifejezés? Miért veszélyes jelenség? Kik azok a híres személyek, akik érintettek? Honnan tudjuk, hogy valósak-e az ellenük felhozott vádak? Hogyan befolyásolja az eltörléskultúra a stand up comedy műfaját?

Promóció

8 látványos optikai illúzió, ami mindenki szemét becsapja

Mutatunk még pár optikai csalódást, amitől garantáltan káprázni fog a szemed - próbáld ki, mi történik akkor, ha csak egy pontra fókuszálsz a képeken!

8 látványos optikai illúzió, ami mindenki szemét becsapja: neked is mozognak a körök?

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük