Újabb optikai illúzió tartja lázban az internetet: szerinted milyen színű a lakóautó?
Néha nem is olyan egyszerű eldönteni, milyen színű tárgyat látunk a képen.

meglepődés
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az internet különös hely, ahol egymást érik a különböző kihívások és trendek, de egyvalami már szinte évről évre visszatérő vendége a közösségimédia-felületeknek: azok az optikai illúziók, amik általában több táborra osztják a kommentelőket színük miatt, hiszen mindenki máshogyan látja őket.

Minden azzal a bizonyos csíkos ruhával indult 2015-ben, amit sokan kék-feketének, míg mások arany-fehérnek láttak. A téma annyira megosztó lett, hogy még saját Wikipédia-oldala is van, ezután pedig számos hasonló kép árasztotta el az internetes felületeket.

Újabb talány az interneten

2021 sem múlhat el anélkül, hogy ne lenne legalább egy olyan felvétel az interneten, aminek színe ne osztaná meg a felhasználókat. Ez most egy TikTok-videó, amit a RetroViscountReno  nevű felhasználó töltött fel. A néhány másodperces jelenetben egy felújított, ’70-es években készült lakóautót láthatunk, és a kérdést már itt felteszik, vagyis hogy ki milyen színűnek látja a járművet. A kommentszekcióban két táborra szakadtak az emberek: volt, aki szerint a lakóautó felül fehér, alul mentazöld, míg mások inkább felül szürkének és alul rózsaszínnek látták.

@retroviscountreno

What colour is out Retro Van? #fyp #renovation

♬ SugarCrash! - ElyOtto

A videó feltöltője, az ausztráliai Victoriából származó Spencer Porter egy későbbi posztban még 100 dolláros díjat is hirdetett annak, aki elsőként kitalálja, milyen színű a jármű. Az esetet az ausztrál média is felkapta, az egyik internetes portálnak  a férfi végül elmondta, hogy a furgon valójában fehér és zöld volt. „Azt mondtam, hogy ó, ez egy nagyon szép fehér és kék lakókocsi, majd a párom azt mondta: nem, ez rózsaszín és fehér, szóval ott egy kis vitát folytattunk. Aztán megmutattuk a szüleinknek, és ők is mást láttak, így gyorsan rájöttünk, hogy mindenkinek más a perspektívája” - mondta a férfi.

Csak lefotózta a vizes ablakot, de egészen mást látott a képen - Ezek a fotók becsapják az agyat

Vannak olyan képek, amiket kétszer is meg kell nézni, hogy megértsük őket.

(Borítókép forrása: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük