Hány éves vagy? Ennyi idő múlva keresed majd a legtöbbet
Egy friss kutatásból kiderül, a legtöbben milyen életkorra várjuk a szakmai kiteljesedést.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Vajon függ az életkortól is, hogy mikor éred el a szakmai pályafutásod csúcsát? Egy új felmérés szerint igen: nézd meg, milyen életkorra jósolták a megkérdezettek a saját karrierjük kiteljesedését!

Egyetértesz a kutatás eredményével? Te hány éves korodra tippelnél, ha feltennék a kérdést, hogy mikor leszel a legsikeresebb?

Hány évesen leszel a legsikeresebb?

A Citi és a LinkedIn felmérése szerint a nők átlagosan 53, a férfiak 55 éves korukra várják a szakmai kiteljesedést. A válaszok generációnként eltérőek voltak: míg a mostani huszonéves, pályakezdő korosztály a 43. életévére saccolta a karrierje csúcsának elérését, a régebb óta dolgozó ötvenesek inkább 56 évesen látják magukat az áhított szakmai szinten.

A siker egyenlő a boldogsággal?

A Women&Co. által közölt tanulmányból kiderül, hogy bár az emberek a legsikeresebb időszakukat a jelentől akár évtizedekkel későbbre jósolják, arra a kérdésre, hogy szerintük mikor volt vagy lesz a legboldogabb, legkiegyensúlyozottabb időszakuk a munkájukban, a legtöbben már egy elmúlt dátumot neveztek meg.

A legveszélyesebb szakmák

Neked veszélyes a munkád? Képeken hét kockázatos szakma, ahol nemcsak a teljesítményre, de a biztonságra is figyelni kell.

A harmincasok átlagosan 28 évesen voltak a legboldogabbak a szakmájukban, a negyvenes éveik végén járók pedig a 42. életévüket jelölték meg válaszként. Linda Descano, a Women&Co. ügyvezetője szerint ez jól mutatja, hogy az emberek szerint a kiegyensúlyozott munkavégzés nem függ össze közvetlenül a kirobbanó szakmai sikerekkel.

Mi a siker definíciója?

Arra is kíváncsiak voltak a felmérést végzők, hogy vajon kinek mit jelent a szakmai csúcspont fogalma. Természetesen szinte mindenki a magas fizetést tette meg a fő szempontnak, sőt, sok férfi egyszerűen ennyivel azonosította a karrierje felső határát.

A nők azonban mást is kiemeltek, náluk felmerült annak fontossága is, hogy az adott szakma kihívást jelentsen, nyomot hagyjanak a tevékenységükkel a társadalomban, segíteni tudjanak másokon, és persze jól érezzék magukat munkavégzés közben.

Ezt is szeretjük