Ilyen csodálatos a sarki fény élőben Lappföldről - Te is bármikor megnézheted

Ugyan most nem lehet sok helyre utazni a világban, de így is varázslatos szépségek láthatók.

sarki fény-borító
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A világon kevés annyira varázslatos és gyönyörű jelenséget találni, mint a sarki fény. A csodálatos látvány nemcsak az északi, hanem a déli féltekén is megmutatja magát az utazók legnagyobb örömére, hiszen sokak bakancslistáján szerepel a sarki fény átélése élőben.

Sajnos az utóbbi időben a korlátozások miatt csak keveseknek adatott meg, hogy élőben is lássák a lenyűgöző látványt, ám a modern technológiának hála ez sem lehetetlen. Természetesen az élmény közel sem lesz olyan, mint élőben, de így is gyönyörű a sötét éjszaka és a színes fények játéka.

Nézd élőben a sarki fényt

Ha hiányzik az utazás és a különleges élmények átélése, érdemes egy pillantást vetni az Aurora Borealis (LIVE!) nevű YouTube-csatornára, ahol élőben követhetjük a sarki fény gyönyörű látványát Finnországból, Lappfölről, Kaamanen település közelében. A csatorna 2017 óta minden szezonban közvetíti a varázslatos jelenséget, ám a jelenlegi helyzet miatt a korábbinál sokkal több érdeklődőt vonz. Magyar idő szerint este 8 és 11 óra között érdemes figyelni az élő adást, hiszen ekkor a legintenzívebb, de az éjjeli baglyok a késő esti, hajnali órákban is gyönyörködhetnek a látványban.

Álomszép fotók készültek a sarki fényről - Olyanok, mint a mesében

A természet mindig tudja, hogyan varázsolja el az embereket.

(Borítókép forrása: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük