Fogyaszt, szépíti a bőrt, segít a barnulásban, és csak pár száz forint

A sárgadinnye hatásai

A sárgadinnye a szezon egyik legegészségesebb gyümölcse.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A sárgadinnye közeli rokonságban áll az uborkával, ezért nem csoda, hogy számos jótékony hatása van a külsőre és a szervezetre egyaránt.

Bár a gyümölcs görög változata még mindig népszerűbb, összegyűjtöttük a sárgadinnye legfontosabb jó tulajdonságait, hogy lásd, miért érdemes ebből is vásárolni, amíg tart a szezon!

Sárgadinnyével a jó alakért

A súlyfelesleg kialakulásában és a sikertelen fogyásban nagy szerepe van az elégtelen rostfogyasztásnak és a méreganyagok felhalmozódásának.

Ez a probléma orvosolható, ha a megfelelő táplálkozással helyreállítod a gyomor- és bélműködést, valamint megtisztítod a szervezetedet.

Erre tökéletesen alkalmas a sárgadinnye, ugyanis alacsony a kalória- és magas a rosttartalma, ezért ha rendszeresen fogyasztod, hamarosan változást tapasztalsz majd.

Mivel a gyümölcs a vércukorszintre is jó hatással van, nem kell félned attól, hogy egészségtelenül vagy veszélyesen fogysz majd.

A szép bőr titka

Ahhoz, hogy a bőr makulátlan legyen, elengedhetetlen a megfelelő folyadékbevitel és a vitaminpótlás. A sárgadinnye nagy része víz, és nagy mennyiségben tartalmazza a fontos vitaminokat és ásványi anyagokat is, fogyasztásával sokat teszel a szép bőrért. Megtalálható benne az A-, a B1-, a B2- és a C-vitamin, valamint a vas, a cink, a réz, a foszfor, a kalcium, a kálium, a magnézium és a nátrium is.

Egyenletes, nyári barnaság

Kevesen tudják, hogy a szép, barna bőr eléréséhez nem elég kifeküdni a napra néhány órára: akár a táplálkozással is rá lehet segíteni az eredményre. A sárgadinnyében béta-karotin van, amelynek festékanyagai nemcsak könnyítik a kívánt szín elérését, de szabadgyökmegkötő hatása miatt még a nap káros sugaraitól is véd - a pár száz forintos gyümölccsel tehát csak jót teszel magadnak.

Ezt is szeretjük