Ijesztő elmélet! Nem volt véletlen a pusztító Sandy hurrikán?

Minden idők második legnagyobb hurrikánját rejtélyek és összeesküvés-elméletek övezik.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Már a 2005-ös Katrina, minden idők legpusztítóbb hurrikánja esetében felröppentek olyan találgatások, hogy a vihar nem a véletlen műve volt. Nincs ez másként a hasonló méretű Sandy hurrikán esetében sem, amely nemrégiben pusztított Amerikában.

Az interneten folyamatosan terjednek különböző összeesküvés-elméletek arról, hogy a Sandyt befolyásolták, és a konspiráló kedvűek minden olyan információt megpróbálnak összegyűjteni róla, ami találgatásokra adhat okot.

A HAARP-rendszer

Az alaszkai Gakona közelében található a HAARP-rendszer. A név egy mozaikszó, amely a High Frequency Active Auroral Research Program kezdőbetűiből áll össze, és magyarul nagyfrekvenciás aktív ionoszféra-kutató programként definiálják.

A projekt feladata az ionoszféra viselkedésének és tulajdonságainak tanulmányozása. Az így kapott eredményeket védelmi célokra, valamint a kommunikációs és felügyeleti rendszerek kialakítására használják fel.

Ám sokan úgy vélik, a HAARP igazi célja nem más, mint az időjárás befolyásolása. Még a maják által december 21-re jósolt világvégével is összefüggésbe hozzák, mert úgy vélik, a rendszer segítségével készítik fel az emberiséget a dimenzióváltásra.

A mostanában igen szélsőséges időjárási körülményeket is a projekt számlájára írják, így nem meglepő, hogy a Sandy hurrikánról szóló teóriák legtöbbjében megtalálható az ötbetűs mozaikszó.

Rejtélyek a hurrikán körül

Bár a Sandy "csak" a második legpusztítóbb hurrikán a Katrina után, mégis számos furcsaság lengi körül. Például szokatlan volt a haladásának iránya, mert a partvonal mentén észak felé tartott, és ez eddig nem volt jellemző az ilyen esetekre.

Egy másik furcsaság is felmerült, hiszen még nem, vagy csak ritkán volt példa arra, hogy egy hurrikán ennyi időn keresztül, ilyen kitartóan tomboljon.

Ennél is nagyobb veszélyt jelentett a vihar, mert sokszor ért el sűrűn lakott területeket. Ezen információk alapján alakultak ki az összeesküvés-elméletek, melyek szerint a hurrikán nem magától alakult ki, hanem közvetett emberi segítséggel - vagyis a HAARP-rendszerrel generálták.

Mi volt a cél?

Miután odáig eljutottak a teóriákban, hogy a Sandyt befolyásolták, arra is választ kellett találni, hogy mi lehetett a cél a hurrikán létrehozásával. Az egyik lehetséges válasz hátborzongató - eszerint a Sandy nem más, mint a világ vezetőinek tömegpusztító fegyvere.

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye. Regisztráció az ingyenes rendezvényre.

Promóció

Egy másik változat szerint az áramszolgáltatás szabotálására hozta létre az USA kormánya, mivel a pusztító vihar az amerikai választási időszak végén tombolt. Úgy vélték ugyanis, hogy ha nincs áram, a választások elmaradnak, és Barack Obama továbbra is az Egyesült Államok élén lehet lehet. Ám ez az elmélet megdőlt, mert a szavazást megtartották. Igaz, ettől függetlenül Obama maradt az elnök.

Kép: nasa.gov.

Ezt is szeretjük