Így reagált a férfi, amikor megtudta, hogy ki volt a vesedonora: könnyekig hatódott az internet a róla készült videón

Nem mindennapi pillanatokat élt át egy Missouri állambeli férfi, miután felébredt a vesetranszplantációja után.

GettyImages-639108104
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Nem mindennapi pillanatokat élt át egy Missouri állambeli férfi, miután felébredt a vesetranszplantációja után.

Az esetről készült videó néhány nap alatt meghódította az internetet, ami nem is csoda. Nehéz meghatódás nélkül végignézni a jelenetet. 

Saját lánya volt a vesedonora

A Missouriban élő, hatvanéves John Ivanowski krónikus vesebetegségben szenvedett, ezért heti négyszer kellett 4-5 órás dialízisre járnia. Mivel a transzplantációs várólisták nagyon hosszúak, azt mondták a férfinak, hogy évekbe telhet, amíg megfelelő donort találnak neki.

Bár szóba került, hogy a férfi megkaphatná a lánya, Delayne veséjét, John erről hallani sem akart, mert nem akarta veszélybe sodorni őt. A családban ráadásul már történt egy súlyos tragédia, 16 évvel korábban elvesztették Delayne fiútestvérét.

Delayne azonban titokban végigcsinálta a donorrá váláshoz szükséges folyamatot, írja a 24.hu az ABC News cikke alapján.

John Ivanowskival tavaly augusztusban közölték az orvosai, hogy találtak neki egy megfelelő donort, akinek a nevét azonban nem árulták el. A gyanútlan férfi transzplantációjára idén február 16-án került sor. Johnnak fogalma sem volt róla, hogy a szomszédos műtőben a lánya fekszik. 

Az operáció után aztán Delayne felfedte a kilétét. A megható pillanatokról videófelvétel is készült.

Miután az esetről készült videó bejárta az internetet, Delayne azt nyilatkozta, hogy reméli, hogy a családja története segít felhívni az emberek figyelmét a szervadományozás szükségességére. 

- A tettemmel megmentettem egy életet, és remélhetőleg további életeket is megmenthetek, ha sikerül arra buzdítanom az embereket, hogy váljanak donorokká - fogalmazott a nő, aki nem tagadja, hogy a beavatkozás fájdalmas volt, de úgy érzi, megérte.

Először hallotta beszélni édesanyját a hallássérült baba: megható videót mutatunk

A hallássérült baba reakciójától te is elolvadsz.

Borítókép: Getty Images Hungary

Ezt is szeretjük