Rózsaszín galambot találtak Manhattanben: szomorú dolog történhetett vele

Szomorú dolog történhetett a röpképtelen állattal.

GettyImages-1404816855
beauty and style
Top olvasott cikkek

Egy rikító rózsaszínű galambot talált egy járókelő a New York-i Madison Square Parkban néhány napja.

A szakemberek befogták a rossz állapotban lévő, röpképtelen madarat, és egyből megállapították, hogy az egy házigalamb, akivel szomorú dolog történhetett.

Rózsaszín galamb

A madár megtalálója a Wild Bird Fund nevű madárvédő szervezetet értesítette az állatról, akik azt állapították meg, miután kiértek a helyszínre, hogy valaki szándékosan festette be a házigalambot, derül ki az ABC7 New York cikkéből

A madárvédők Flamingónak nevezték el a rózsaszín galambot, akit eddig valószínűleg ketrecben neveltek. Az állat sem élelmet keresni, sem repülni nem tud, a színe ráadásul kiváló célponttá teszi a ragadozók számára. 

Antonio Sanchez, a Wild Bird Fund munkatársa elmondta az ABC7 New York-nak, hogy kollégáival nagyon meglepődtek, mert még soha nem volt dolguk rózsaszín galambbal.

A madarat a szakember szerint egy állatpiacon vették, befestették, majd vagy egy kísérlet részeként, vagy egy születendő baba nemét bejelentő, úgynevezett "gender reveal" bulin engedték szabadon.

Wild Bird Fund munkatársa arra kéri az embereket, hogy soha ne engedjenek szabadon fogságban nevelt madarakat, mert azzal halálra ítélik az állatot. 

A kertjébe betévedt madarakat figyelte a fotós: varázslatos képek születtek

A kerti kis madáretető is számos csodás pillanat megteremtője lehet.

Kiemelt képünk illusztráció, forrás: Getty Images Hungary

Ezt is szeretjük