Súlyos pénzbüntetést kapott a nő, mert madarakat etetett a kertjében - Hiába figyelmeztették
Többször kérték az idős hölgyet, aki madarakat etetett kertjében, hogy hagyjon fel tevékenységével, de túlságosan féltette a szárnyas jószágokat.

madáretető
beauty and style
Top olvasott cikkek

A 72 éves Elizabeth Vlajkov az ausztrál Adelaide tengerparti városában él, és az elmúlt 25 évben lelkesen madarakat etetett a kertjében.

Ugyan az idős hölgyet csak a jó szándék vezérelte, néhány szomszédját kifejezetten idegesítette különös szabadidős tevékenysége. 

Több száz madarat etett

A nő hobbija közel 600 madarat csalogatott naponta az udvarába, ami azt jelenti, hogy a környék lakóinak házait és kocsijait állandóan madárürülék fedte be. 

idős nő etet
Fotó: 7NEWS

Idővel a helyi hatóságok is figyelmeztették a hölgyet, hogy akár több milliós bírságra is számíthat, hogyha nem hagyja abba a madarak etetését. Azonban a kedves szívű asszony aggódott szeretett madaraiért, félt, hogyha nem eteti meg, éhesek lesznek. 

Kiderült, hogy a Salisbury Bíróság háromszor figyelmeztette Elizabeth Vlajkovot, de nem érkezett válasz, így végrehajtották a büntetést. Közel 7 millió forintnak megfelelő összegű bírság érkezett ki a hölgyhöz, aki jelenleg is tanácstalanul áll az eset előtt. 

A cikk az ajánló után folytatódik

- Mások bántanak ártatlan madarakat. Én megetetem őket. Mindennap 6 dollárt (közel kétezer forintot - a szerk.) költök az ételükre. Azért megbírságolni egy asszonyt, mert galambot etet a kertjében, egyszerűen szörnyű - nyilatkozta az idős nő.

250 ezer forintra is bírságolhatnak az erdőben: nem csak a hóvirágot kell békén hagyni

Azt mindenki tudja, hogy a hóvirág leszakításáért tövenként 10 ezer forint bírság szabható ki, 2005 óta ugyanis a védett növényekhez sorolják. Az erdőkben azonban ennél jóval értékesebbnek számító fajokkal is lehet találkozni.

(Cikken belüli kép forrása: 7NEWS, borítókép forrása: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük