Súlyos pénzbüntetést kapott a nő, mert madarakat etetett a kertjében - Hiába figyelmeztették

Többször kérték az idős hölgyet, aki madarakat etetett kertjében, hogy hagyjon fel tevékenységével, de túlságosan féltette a szárnyas jószágokat.

madáretető

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A 72 éves Elizabeth Vlajkov az ausztrál Adelaide tengerparti városában él, és az elmúlt 25 évben lelkesen madarakat etetett a kertjében.

Ugyan az idős hölgyet csak a jó szándék vezérelte, néhány szomszédját kifejezetten idegesítette különös szabadidős tevékenysége. 

Több száz madarat etett

A nő hobbija közel 600 madarat csalogatott naponta az udvarába, ami azt jelenti, hogy a környék lakóinak házait és kocsijait állandóan madárürülék fedte be. 

idős nő etet
Fotó: 7NEWS

Idővel a helyi hatóságok is figyelmeztették a hölgyet, hogy akár több milliós bírságra is számíthat, hogyha nem hagyja abba a madarak etetését. Azonban a kedves szívű asszony aggódott szeretett madaraiért, félt, hogyha nem eteti meg, éhesek lesznek. 

Kiderült, hogy a Salisbury Bíróság háromszor figyelmeztette Elizabeth Vlajkovot, de nem érkezett válasz, így végrehajtották a büntetést. Közel 7 millió forintnak megfelelő összegű bírság érkezett ki a hölgyhöz, aki jelenleg is tanácstalanul áll az eset előtt. 

A cikk az ajánló után folytatódik

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

- Mások bántanak ártatlan madarakat. Én megetetem őket. Mindennap 6 dollárt (közel kétezer forintot - a szerk.) költök az ételükre. Azért megbírságolni egy asszonyt, mert galambot etet a kertjében, egyszerűen szörnyű - nyilatkozta az idős nő.

250 ezer forintra is bírságolhatnak az erdőben: nem csak a hóvirágot kell békén hagyni

Azt mindenki tudja, hogy a hóvirág leszakításáért tövenként 10 ezer forint bírság szabható ki, 2005 óta ugyanis a védett növényekhez sorolják. Az erdőkben azonban ennél jóval értékesebbnek számító fajokkal is lehet találkozni.

(Cikken belüli kép forrása: 7NEWS, borítókép forrása: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük