Tényleg létezik a csúnya emberek városa - Gyönyörű helyen fekszik Olaszországban

Több mint egy évszázada missziójának tartja a város, hogy a belső szépséget ünnepeljék a külcsín helyett.

olaszország csúnya város
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Természetesen a csúnyaság teljesen szubjektív fogalom, hiszen tetszthet valaki olyan, aki valaki másnak nem, és fordítva. A szavak bántó jelentését félretéve érdemes szemlélni az alábbi történetet - tanulságos lesz.

Létezik egy város, ahol szó szerint a csúnyaságot ünneplik már vagy 140 éve. Piobicco világhírét annak köszönheti, hogy megkapta a "ronda emberek fővárosa" címet. Ez a kezdeményezés egyre több helységet ihletett meg.

A csúnya emberek városa

Piobbico egy középkori város Olaszországban, különös története 1879-ben kezdődött. Ekkor ugyanis a kétezer főt számláló városban megalakult a Club sei Brutti, magyarul a Csúnya Klub.

Az egyesület azt a nézetet vallja, hogy az ember belül az, aki, ez pedig nem azonos azzal, amilyennek kívülről tűnik. Generációkon át folytatták a hagyományt, mára már ez az utópisztikus társadalmi szövetség 25 országban jelen van, és már 30 ezer tagot számlál.

Eredetileg egyedülálló nők számára hozták létre a klubot, és mint egy társkereső funkcionált. De ahogy fejlődött, a helyiek egyfajta misszióként fogták fel hirdetni, hogy a belső szépség mennyivel fontosabb, mint a külső megjelenés. 2007-ben, Piobbico még a csúnyaságot dicsőítő szobrot is állíttatott a város közepére - olvasható a BBC oldalán.

A cikk az ajánló után folytatódik

Ma is bárki csatlakozhat a klubhoz, a régi veteránok döntik el, "ki mennyire csúnya". Természetesen a csoport tagjainak nem feltétlenül előnytelenek a külső adottságaik: ez a klub inkább arról szól, hogy a belső szépséget ünnepeljék ahelyett, mint amit mások látnak a külvilágban.

Válaszd ki, mi a legnagyobb félelmed: meghökkentő leírást ad a személyiségedről

Pszichológiai magyarázata van, hogy egyik vagy másik félelem mire utalhat, ennek felfedésére pedig alkalmas ez a kis képes teszt. Először nézd meg figyelmesen és nyugodtan a nyolc képet, majd válaszd ki, melyik az, ahova a legjobban irtóznál bemenni.

(Képek forrása: Getty Images Hungary, Instagram)

Ezt is szeretjük