18

Csak felnőtteknek!

Az általad letölteni kívánt tartalom a hatályos jogszabályok szerint a kiskorúakra káros hatással lehet. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz ne férjen hozzá kiskorú, használj szűrőprogramot!

A 14. század óta ép testtel nyugszik Boldog Imelda: képeken 8 romolhatatlan középkori szent

Boldog Imelda egyike a világ romolhatatlan szentjeinek, akiknek évszázadok után is hihetetlen épségben maradt a teste.

Romolhatatlan középkori szentek

A tudományos és vallási elgondolásokat sokan és sokszor ütköztették már, részint a romolhatatlan szentek kapcsán is.

Amikor a halálukat követő években, évtizedekben újra és újra felnyitották a szentek sírjait, testüket a természetes elmúlástól eltérő, lehetetlenül ép állapotban találták. Így nyilvánították őket romolhatatlannak.   A tudomány a konzerváló fizikai körülményeket sejti a jelenség hátterében, a vallás a csodát látja benne: akárhogy is, emberek milliói járulnak a templomokban nyugvók üvegkoporsóihoz gyógyulást, segítséget, hitüket tápláló élményt remélve.

8 romolhatatlan középkori szent

Világszerte számos romolhatatlan szentet őriznek, sokuk eredeti külsejét viaszréteg őrzi. Nyolcat mutatunk be a középkoriak közül rövid élettörténetük kíséretében.  

Dilemma podcast

A Dilemma a femina.hu podcastje, mely minden adásban egy-egy megvitatást érdemlő témát jár körbe. A közösségi média ilyen-olyan formában, de mindenki életének része. Mégis sokszor úgy tűnik, nem tudjuk megfelelően használni. De vajon hol rontjuk el? Miért mindig a legbántóbb kommenteken van a legtöbb like? Kell-e reagálni egy utálkozó hozzászólásra, vagy az ignorálás az egyetlen út? A legújabb epizódban többek között ezekre a kérdésekre Tóth Dani pszichológus, Verebélyi-Kovács Csilla, a Femina social media managere, valamint Pintér Ada műsorvezető kereste a választ.

Promóció

Ebben a cikkben nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését. Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport
Ezt is szeretjük