Ferenc pápa megható gondolata: szép gesztussal reagálnak az orosz-ukrán helyzetre a nagypénteki keresztúton
Orosz és ukrán családok tagjai viszik a keresztet a római keresztúton 2022-ben.

GettyImages-468535774
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Egy ukrán és egy orosz család tagjai közösen viszik a keresztet az utolsó előtti stáción az idei római keresztúton nagypéntek este a Colosseumnál - közölte a Vatikán. Ferenc pápa a családoknak szentelt egyházi évben úgy döntött, hogy különböző családok viszik a keresztet a via crucis tizennégy állomásán. A stációkon elhangzó meditációk szövegét is a családok tagjai írták.

Az utolsó előtti stáción egy ukrán és egy orosz család veszi kézbe a keresztet, amely a Colosseumtól az ókori amfiteátrummal szemben álló Palatinus-dombig halad. Az utolsó stáción migráns család tagjai viszik a keresztet.

A családok között lesz fiatal házaspár, idős férj és feleség, akiknek nem lehetett gyermekük, ötgyermekes család, beteg gyermeket nevelő szülőpár, gyermeket örökbe fogadott család, valamint egy olyan család, amelynek gyermeke a papi hivatást választotta és egy anya és apa, aki gyermeke elvesztésének tragédiáját élte át. A keresztút a pandémia két éve után visszatér korábbi helyszínére a Colosseumhoz. Tavalyelőtt és tavaly a Szent Péter téren hívők nélkül tartották meg.

A fotók a 2015-ös keresztúton készültek. Forrás: Getty Images.

Kvíz: mennyire ismered a húsvéti népszokásokat?

Az ünnep alatt előkerülnek a festett tojások, a barkaágakból álló díszek, és mindenki várja a nyúl érkezését - te vajon tudod, mit jelképeznek a húsvéti népszokások? Kvíz!

Ezt is szeretjük