Aláírást kértek a férfitól a rendőrségen: alig hittek a szemüknek, amikor megkapták

Öt perc hírnév mindenkinek jár, de az internetnek hála ezt a sztorit újra és újra elővehetjük borús napjainkon.

Ritka aláírás
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az aláírásminták legalább olyan sokfélék, mint maguk az emberek: valaki gyöngybetűket használ, valaki nem gondolja túl, de azért törekszik az olvashatóságra, míg mások krikszkrakszokat firkantanak a nevük helyére.

Juan Carlos Varillas Bazán azonban egyedülálló figura a maga nemében. A 31 éves perui férfi a helyi rendőrségen szerzett hírnevet magának, amikor is egy júliusi napon, öt másik férfival együtt illegális fegyverbirtoklás vádjával őrizetbe vették. A rend őrei először azt hitték, Bazán csak trollkodott velük, ám, amikor összehasonlították az aláírást a személyigazolványos szignóval, teljesen ledöbbentek: név helyett ugyanis egy kiscicát találtak az aláírás fülnél.

Megható történet a ritka aláírás mögött

Miután sikerült abbahagyniuk a nevetést, a kapitányság egyik dolgozója lefényképezte, majd feltöltötte a rendőrség Facebook-oldalára az autogramról készült fotót. Nem kellett hozzá sok idő, hogy a média is szimatot fogjon, majd riporterek egész serege rohamozza meg Bazánt, hiszen érthető módon mindenki tudni akarta: miért pont egy kiscica?

Mint kiderült, Bazán 16 éves korában kapott egy kismacskát, aki nagyon a szívéhez nőtt, ezért méltó megemlékezésnek gondolta, ha neve helyett a cicáról készült rajzot használja kézjegyként. Bár elmondása szerint a hivatalokban többször figyelmeztették, hogy változtassa meg szignóját, mielőtt nagyobb baja származna ebből a későbbiekben, ő nem tágított elképzelése mellől.

A cikk az ajánló után folytatódik

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye. Regisztráció az ingyenes rendezvényre.

Promóció

A férfit egyébként azóta kiengedték, mivel ő csak a gyanúsítottak sofőrje volt, és az egész fegyverbirtoklásról fogalma sem volt. Ellenben beperelte a rendőrséget, amiért a beleegyezése nélkül nyilvánosságra hozták az aláírását.

Ritka aláírások a nagyvilágból

John Castagno, 89 éves amerikai képzőművész az aláírások szakértőjeként mostanáig 17 könyvet írt, melyekben egyebek mellett kategorizálta a történelem legérdekesebb szignóit. Első kötetéhez több mint tízezer szimbólumot és mintát sikerült összegyűjtenie, vagyis nem Bazán az egyetlen, aki izgalmasabb módját választotta személyiségének kifejezéséhez.

Közülük talán James McNeill Whistler büszkélkedhet a legfigyelemreméltóbb szignatúrával. A képzőművész a 19. század második felének Amerikájában, az úgynevezett Aranyozott korban tevékenykedett.

Nehéz idők jártak akkoriban, a kapitalizmus elterjedésével ugyanis az alkotók többször megtapasztalhatták, hogy azok az eszmék, melyek egykor nemzetté tették Amerikát, lassan a feledés homályába vesznek. Hogy pontosan miért, nem tudni, de akkoriban Whistler a fentebb látható pillangómintákat használta szimpla aláírás helyett. A Business Insider összeállításában pedig megismerheted a 17 leghíresebb szignót a legendás focista Diego Maradonától kezdve Mel Gibsonon át egészen Walt Disney-ig.

Más lehet a híres festmények jelentése, mint azt gondolták

A leghíresebb festmények értéke a halandó ember számára többnyire felbecsülhetetlen, arról nem beszélve, hogy azokat hét lakat alatt őrzik a világ különböző múzeumaiban. Ebben nincsen semmi meglepő, hiszen amellett, hogy egyszeriek és megismételhetetlenek, fontos üzenetet hordoznak.

Más lehet a híres festmények jelentése, mint azt gondolták: az új megközelítés érdekesebb

Nézegess képeket!

Elolvasom

Képek: Getty Images Hungary, Facebook, Digital Common Wealth.

Ezt is szeretjük