Félelmetes jelenségre kell készülni a repülőkön: ezek az utasok kerülnek a legnagyobb veszélybe

A jelenség a pilótáknak és az utasoknak is nehézséget okozhat, de a szülők ölében utazó kisgyerekek és a légiutas-kísérők akár komoly veszélybe is kerülhetnek miatta.

GettyImages-639966204

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A Readingi Egyetem légkörtudományi professzora szerint a közeljövőben egyre gyakrabban fordulhatnak elő turbulenciák a repülőgépeken.

A tudós úgy véli, hogy a jelenség a pilótáknak és az utasoknak is nehézséget okozhat, de a szülők ölében utazó kisgyerekek és a légiutas-kísérők akár komoly veszélybe is kerülhetnek miatta, derült ki az Index cikkéből

Egyre gyakoribbak a turbulenciák 

Paul Williams elmondta a CNN-nek, hogy a turbulenciák erősségét egy skálán lehet osztályozni. Ez alapján a legenyhébb turbulencia esetében a gép folyosóin továbbra is lehet közlekedni, és az utasok ellátása is gond nélkül folytatódhat.

A mérsékelt turbulenciánál a nem rögzített tárgyak elmozdulhatnak, a gépen való sétálás nehézkes lesz, és a légiutas-kísérőknek általában a helyükön kell maradniuk. 

A súlyos turbulencia a gravitációnál is erősebb, ez az üléshez szoríthatja az utasokat, sőt, ha nem viselik a biztonsági övüket, még az utastérben is dobálhatja őket. Ennél az erősségnél már a csonttörések és az egyéb súlyos sérülések sem ritkák. 

GettyImages-831020242
Fotó: romrodinka / Getty Images Hungary

A tudós szerint a súlyos turbulenciák száma akár meg is háromszorozódhat a klímaváltozásnak köszönhetően. Williams 2013-ban kezdett el behatóbban foglalkozni a turbulenciákkal, és a kutatási eredményei alapján arra jutott, hogy az úgynevezett tiszta légturbulencia az egyik legveszélyesebb közülük. Ez a típus nem köthető sem viharokhoz, sem felhőkhöz, hirtelen bukkan fel, és nem lehet rá felkészülni. 

A tudós szerint ez a turbulenciatípus 2050 és 2080 között nagyon elterjedhet, és az átlagos transzatlanti járatokon napjainkban tapasztalható tízpercnyi turbulencia a jövőben akár 20-30 percre is emelkedhet. 

Ez azonban Williams szerint nem jelenti majd azt, hogy kevésbé lesz biztonságos a repülés. A repülőgépek nem fognak gyakrabban lezuhanni, hiszen olyan speciális módon alakítják ki őket, hogy még a szélsőséges helyzeteknek is ellenálljanak. 

A statisztikák szerint a turbulenciák sérültjeinek 80 százalékát a légiutas-kísérők teszik ki, mert nekik több mint száz kilós kocsikat kell tologatniuk a repülők folyosóján.

A cikk az ajánló után folytatódik

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Sara Nelson, az United Airlines légiutas-kísérője azt mondta a CNN-nek, hogy egyes repülési szabályoknak meg kell változnia az egyre sűrűsödő turbulenciák miatt. A szüleik ölében ülő két év alatti gyermekek például nagy veszélybe kerülhetnek egy turbulencia esetén, sőt azok is, akiknek nekicsapódnak. A légiutas-kísérő szerint a repülőkön is be kéne vezetni a gyereküléseket. 

Ide indít közvetlen járatokat az új magyar légitársaság: sok helyre könnyebben eljuthatunk majd

Az Aeroexpress Regional gépei olyan regionális célpontok felé fognak repülni, ahová közúton és vasúton jelenleg csak hosszú idő alatt lehet eljutni.

Képek: Getty Images Hungary

Ezt is szeretjük