Ide indít közvetlen járatokat az új magyar légitársaság: sok helyre könnyebben eljuthatunk majd

Az Aeroexpress Regional gépei olyan regionális célpontok felé fognak repülni, ahová közúton és vasúton jelenleg csak hosszú idő alatt lehet eljutni.

GettyImages-1359358548

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az Aeroexpress Regional gépei olyan regionális célpontok felé fognak repülni, ahová közúton és vasúton jelenleg csak hosszú idő alatt lehet eljutni, írja az Airportal.hu.

A légitársaság szeptember elejétől heti háromszor kapcsolja össze Budapestet Kolozsvárral, Debrecent pedig Marosvásárhellyel és Kolozsvárral.

Új magyar légitársaság

Az Aeroexpress Regional két hónapos próbaüzeme szeptember 5-én fog elindulni. A regionális légitársaság járatai olyan célpontok felé repülnek majd Budapestről és Debrecenből, ahová vasúton és közúton jelenleg csak hosszú idő alatt lehet eljutni. 

Az első útvonalak között Budapestről Kolozsvár, Debrecenből pedig Marosvásárhely és Kolozsvár szerepelnek. A cég weboldalán már lehet rájuk jegyet foglalni. 

GettyImages-990950150
Fotó: Qicong Lin / Getty Images Hungary

A járatok hetente háromszor közlekednek majd a két hónapos bevezető időszakban. Ezalatt a társaság felméri az utazók visszajelzéseit. Az Aeroexpress Regional honlapján olvasható tájékoztatás szerint a repülők október 28-ig közlekednek hétfőn, szerdán, pénteken. A részletes menetrendet ugyanitt tették közzé.

A légitársaság az üzleti és a szabadidős utazók igényeit egyaránt ki kívánja szolgálni, derül ki a cikkből. 

A próbaüzem Debrecen város és a Külügyminisztérium támogatásával és a légitársaság székhelyét biztosító Debreceni Nemzetközi Repülőtér együttműködésével indul.

A légitársaság célja, hogy összekössék Budapestet és az ország leendő regionális reptereit, illetve a Kárpát-medence gazdasági-turisztikai szempontból fontos helyszíneit és magyarlakta területeinek regionális központjait.

A cikk az ajánló után folytatódik

Légy szabad! - Merj szembemenni az árral!

A Femina Klub áprilisi vendége Lakatos Márk stylist lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az önmagunk elfogadására való törekvésről beszélget. Hogyan szembesüljünk saját korlátainkkal, tökéletlenségünkkel? Hogyan dolgozzuk fel az életünkben felmerülő elakadásokat? 

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. április 22. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Az Aeroexpress Regional alapító résztulajdonosa a száz százalékban magyar tulajdonú BASe Airlines Zrt., amely 31 éve van jelen a piacon, és Európán belül jelentős tapasztalatokat szerzett a regionális repülés terén, emellett magánszemélyek vannak még az alapítók között.

A légitársaság által használt Embraer 120 ER brazil gyártmányú utasszállítót kifejezetten a rövidtávú, regionális járatok hatékony és gazdaságos üzemeltetésére fejlesztették ki, derül ki az Aeroexpress Group MTI-vel megosztott közleményében. 

Van, aki még mindig tapsol landoláskor - Mi idegesíti a legjobban a magyarokat repüléskor?

Végre eljött a várva várt nyaralások ideje. Idén is sokan választják a repülést, hogy elérjenek a választott nyaralóhelyükre. De hogyan viselkednek honfitársaink a repülőn? Mivel töltik az idejüket a felhők felett? Ebből a felmérésből kiderül. 

Van, aki még mindig tapsol landoláskor - Mi idegesíti a legjobban a magyarokat repüléskor?

Ebből a felmérésből kiderül, hogy mivel töltik a magyarok az idejüket a repülőn.

Elolvasom

A képek illusztrációk. Forrás: Getty Images Hungary

Ezt is szeretjük