Rémületes látványt nyújtott a repülő felszállás után: videón a szikrákat hányó gép

Az egyik szemtanú felvételt készített a döbbenetes látványról.

GettyImages-1163548982

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Nem sokkal a felszállás után meghibásodott a United Airlines egyik Boeing 777-200-as repülőgépe, derül ki az AIRportal.hu cikkéből.

A gép hajtóművével voltak problémák. A Boeing 777-200-asokkal egyébként már korábban is voltak komoly gondok. 

Szikrákat hányt a repülőgép

Az UA149-es repülőjárat a Newark-Liberty nemzetközi repülőtérről tartott São Paulóba szerda este, de a felszállást követően a repülőgép törzsének bal oldalán, a szárny mögött szikrák tűntek fel. Az esetnek a toronyban szolgálatot teljesítő légiforgalmi irányító és több reptér közelében tartózkodó ember is a tanúja volt, akik közül valaki felvételt készített a rémületes látványról. 

A szikrákat a cikk szerint a fedélzeten szolgálatot teljesítő légiutas-kísérők is észlelték. Bár a pilóták a rendszerek ellenőrzésekor nem vettek észre semmilyen rendellenességet, a légitársaság karbantartó szakembereivel folytatott megbeszélést követően az út megszakítása mellett döntöttek, majd a felesleges üzemanyag kiengedése után biztonságosan leszálltak a kiindulási repülőtéren. A légitársaság később közölte, hogy az elsődleges vizsgálatok alapján a hidraulika-szivattyúval lehetett baj. 

Az AIRportal korábban beszámolt róla, hogy a Szövetségi Légügyi Hivatal idén májusban engedélyezte, hogy  újra forgalomba állhasson a United Airlines 52 darab Boeing 777-200 típusú, Pratt & Whitney-hajtóművekkel felszerelt repülőgépe.

A cikk az ajánló után folytatódik

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

A gépeket egy 2021. februári, súlyos incidenst követően parancsolta földre a hatóság, melynek során egy denveri felszállást követően, az emelkedés kezdeti szakaszában az egyik gép jobboldali hajtóműve súlyosan meghibásodott, és kigyulladt. 

Berepedt az egyik ablak a repülőn: videó is készült a kabinban kitörő pánikról

Pánik tört ki a LOT Lengyel Légitársaság egyik Varsóból New Yorkba tartó repülőjén egy berepedt ablak miatt.

A kiemelt kép illusztráció, forrás: Getty Images Hungary

Ezt is szeretjük