Rémületes látványt nyújtott a repülő felszállás után: videón a szikrákat hányó gép
Az egyik szemtanú felvételt készített a döbbenetes látványról.

GettyImages-1163548982
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Nem sokkal a felszállás után meghibásodott a United Airlines egyik Boeing 777-200-as repülőgépe, derül ki az AIRportal.hu cikkéből.

A gép hajtóművével voltak problémák. A Boeing 777-200-asokkal egyébként már korábban is voltak komoly gondok. 

Szikrákat hányt a repülőgép

Az UA149-es repülőjárat a Newark-Liberty nemzetközi repülőtérről tartott São Paulóba szerda este, de a felszállást követően a repülőgép törzsének bal oldalán, a szárny mögött szikrák tűntek fel. Az esetnek a toronyban szolgálatot teljesítő légiforgalmi irányító és több reptér közelében tartózkodó ember is a tanúja volt, akik közül valaki felvételt készített a rémületes látványról. 

A szikrákat a cikk szerint a fedélzeten szolgálatot teljesítő légiutas-kísérők is észlelték. Bár a pilóták a rendszerek ellenőrzésekor nem vettek észre semmilyen rendellenességet, a légitársaság karbantartó szakembereivel folytatott megbeszélést követően az út megszakítása mellett döntöttek, majd a felesleges üzemanyag kiengedése után biztonságosan leszálltak a kiindulási repülőtéren. A légitársaság később közölte, hogy az elsődleges vizsgálatok alapján a hidraulika-szivattyúval lehetett baj. 

Az AIRportal korábban beszámolt róla, hogy a Szövetségi Légügyi Hivatal idén májusban engedélyezte, hogy  újra forgalomba állhasson a United Airlines 52 darab Boeing 777-200 típusú, Pratt & Whitney-hajtóművekkel felszerelt repülőgépe.

A cikk az ajánló után folytatódik

A gépeket egy 2021. februári, súlyos incidenst követően parancsolta földre a hatóság, melynek során egy denveri felszállást követően, az emelkedés kezdeti szakaszában az egyik gép jobboldali hajtóműve súlyosan meghibásodott, és kigyulladt. 

Berepedt az egyik ablak a repülőn: videó is készült a kabinban kitörő pánikról

Pánik tört ki a LOT Lengyel Légitársaság egyik Varsóból New Yorkba tartó repülőjén egy berepedt ablak miatt.

A kiemelt kép illusztráció, forrás: Getty Images Hungary

Ezt is szeretjük